Rijksvoorlichtingsdienst

Erkenning voor gevechtsinzet 11 Luchtmobiele Brigade

Op vrijdag 18 februari ontvangen op de Oranjekazerne te Schaarsbergen een kleine 50 militairen van de Luchtmobiele brigade het gevechtsinsigne. Oud commandanten, bijgestaan door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevr. Verbeet en enkele leden van de vaste Kamercommissie Defensie reiken de onderscheidingen uit.

Tijdens de ceremonie wordt aan de ouders van Kpl Cor Strik postuum het Gevechtsinsigne uitgereikt. Kpl Cor Strik maakte deel uit van 11 Infanteriebataljon Luchtmobiele Brigade toen hij in 2007 om het leven kwam door een bermbom in Afghanistan.

Voor het gevechtsinsigne komen die militairen in aanmerking die hebben deelgenomen aan een militaire operatie waarbij sprake was van vijandelijk optreden met direct vuur of vergelijkbare gevechtsomstandigheden waarbij ze actief en adequaat gehandeld hebben.

Van 2006 tot en met 2010 heeft de Luchtmobiele Brigade een groot aandeel geleverd in de troepen van Task Force Uruzgan. Voor de inzet onder gevechtsomstandigheden in die periode heeft een aanzienlijk deel van de Luchtmobiele Brigade het Gevechtsinsigne ontvangen.

Voorafgaand aan de uitreiking van de gevechtsinsignes zal nieuw, nog niet beëdigd personeel, geplaatst bij 11 Infanterie Bataljon Garde Grenadiers en Jagers beëdigd worden.

Noot voor redacties

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed