Gemeente Uithoorn

Deel metselwerk Monnetflat met spoed verwijderd


Eerder vandaag - 18 februari - zijn problemen geconstateerd met het metselwerk aan de noord- en zuid-gevel van de Monnetflat in Uithoorn. Om veiligheidrisico's uit te sluiten, wordt het metselwerk aan de zijde van de Arthur van Schendellaan momenteel verwijderd. Nadere inspectie van vanmiddag duidt niet op zichtbare problemen met het metselwerk van de andere flats in de Europarei. Uit voorzorg blijft het gebied bij de gevels van de Monnetflat tot nader order afgezet met hekwerken. De flats blijven wel bereikbaar.

Woongroep Holland zal de exacte oorzaak van de problemen uitgebreid onderzoeken. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek, bekijkt de woningcorporatie of verdere maatregelen nodig zijn. De gemeente Uithoorn blijft daarbij vanwege het veiligheidsaspect betrokken.

De woningcorporatie heeft bewoners over de problemen met het metselwerk van hun flat geïnformeerd in een brief die vandaag huis-aan-huis verspreid is. Met vragen kunnen zij terecht bij het informatienummer van Woongroep Holland