Bont Instituut roept Maastrichtse onderners op tegen betutteling 18/02/2011 22:00

Nederlands Bont Instituut

Middels een brief aan alle Maastrichtse modezaken, roept het Nederlands Bont Instituut (NBI) hen op goed te luisteren naar hun eigen klanten en krachtig nee te zeggen tegen bont betutteling en beknotting. Een groot aantal ondernemers heeft een dreigbrief ontvangen van een radicale dierenrechtenorganisatie, als reactie op de enorme bontverkoop van dit moment. Tevens zal het NBI op zaterdag februari in het stadscentrum aanwezig zijn met drie informatieteams die het winkelend publiek de feiten over bont zullen aanreiken.

'Het wordt de hoogste tijd dat er een einde komt aan deze dwingende vorm van betutteling en beknotting', aldus NBI woordvoerder Ron Haarman. 'Het is de zoveelste keer dat ondernemers in Maastricht worden lastig gevallen door activisten. De consument laat inmiddels zien volop van haar keuzevrijheid te genieten. Uit een groot opgezet recent uitgevoerd onderzoek in opdracht van het NBI, blijkt dat een op de drie modezaken in Nederland op dit moment artikelen met echt bont verkoopt. Bont is volop in het straatbeeld en de trend voor de toekomst'.

Tevens wijst het NBI in haar brief op het gevaar van radicale dierenrechten activisten die tegen elke vorm van het gebruik van dieren door mensen zijn. Vandaag bont, morgen leer en vlees en uiteindelijk ook de hond.

'Consumenten willen zelf bepalen wat zij dragen of eten', vervolgt Haarman. 'Ze zijn heel goed in staat om zelf verantwoorde keuzen te maken en laten zich geen meningen meer opdringen. Waarom wel vlees en geen bont is de overheersende mening'.

De informatieteams zullen het winkelend publiek voorlichten over de herkomst van bont en hen tevens wijzen op het belang van het Origin Assured (OA) en het Furlab label. Het OA label garandeert de consument dat het bont afkomstig is uit landen waar voldoende dierenwelzijnsregelgeving van kracht is. Het Furlab label garandeert dat het bont afkomstig is van een Nederlandse pelsdierenhouderij, waar de hoogste welzijneisen ter wereld gelden. '





http://www.furlab.nl

www.bontwijzer.nl