VARA's Vroege Vogels houdt oneerlijke verkiezing


Amsterdam, 20110218 -- Tussen 4 februari en 20 april kunnen mensen op de website van Vara's Vroege Vogels meedoen met de verkiezing van het `Meest gehate dier van Nederland'. Comité Dierennoodhulp en stichting Rechten voor al wat leeft vinden deze verkiezing erg oneerlijk omdat er in de lijst van gehate diersoorten waar men uit kan kiezen één belangrijke overlast veroorzakende diersoort, die echt niet over het hoofd kan worden gezien en die door zijn overlast zeer gehaat kan worden door zowel de eigen soort als door andere diersoorten, ontbreekt: de mens ofwel de homo sapiens.

Als meest hebzuchtige, milieuvervuilende en verwoestende diersoort, met het meeste bloed aan de handen (oorlogen, slacht- en jachtpraktijken) en het meest respectloos tegenover andere diersoorten verdient de mens zeker een plaats in de top drie van deze lijst! Daarom hebben de dierenorganisaties dierenvrienden opgeroepen om deze veel overlast veroorzakende diersoort alsnog op de website van Vroege Vogels aan te melden als `Ontbrekend rotbeest' zodat deze diersoort een kans kan maken op de door Vroege Vogels verzonnen onsympathieke titel `Meest gehate dier van Nederland'. Helaas is de redactie van Vroege Vogels tot nog toe zo onsportief dat zij aan het verzoek van de vele aanmelders geen gehoor heeft willen geven.

De dierenorganisaties vinden het bovendien onbegrijpelijk dat een programma dat juist bedoeld is om mensen meer respect bij te brengen voor natuur en dieren, nu het tegendeel bewerkstelligt door met een verkiezingslijst te komen waarop men kan kiezen welk dier men het meeste haat. Alsof deze dieren niet al genoeg te lijden hebben onder al die mensen die hen enkel willen gebruiken en die niet de minste `last' of  `ongemak' van een andere diersoort kunnen velen. Duizenden dieren die net als de diersoort mens een eigen intrinsieke waarde hebben, kunnen voelen en daardoor intens kunnen lijden worden om die onbenullige reden dagelijks op gruwelijke wijze geheel onnodig gedood omdat de mens zich schijnbaar als heerser op aarde boven alles verheven voelt en deze andere dieren geen plek gunt. De enorme verwoestende overlast die mensen zelf als diersoort veroorzaken richting soortgenoten, milieu en andere dieren wordt als een vanzelfsprekendheid wel door de overheid en haar burgers op de koop toe genomen en mensen zijn zelfs nauwelijks bereid iets te doen om de overlast die zij zelf veroorzaken te voorkomen.





Comité Dierennoodhulp, Stichting Rechten voor al wat leeft