Autoverzekeringen duurder: Toch lagere premie zonder overstappen


Roosendaal, 20110218 -- Autoverzekeringen worden duurder. Diverse verzekeringsmaatschappijen hebben al verhogingen aangekondigd van 5 tot 25%. Oorzaak is de prijzenoorlog die afgelopen jaren heeft plaatsgevonden en de slechtere weersomstandigheden van afgelopen winters heeft er voor gezorgd dat het aantal schades is gestegen. Er is een manier om minder premie te betalen, zonder over te stappen.

Naast het overstappen naar een goedkopere maatschappij is er ook een andere manier om een lagere premie te betalen.

Vanaf 1 maart stijgt de assurantiebelasting van 7,5% naar 9,7%. Wie nu zijn verzekering per maand betaalt, krijgt hier volgende maand al mee te maken. Wie per jaar betaalt, krijgt de verhoging voor zijn kiezen op het moment dat de verzekering weer wordt verlengd.

Men kan dus geld besparen door nu de verzekering te laten omzetten naar jaarbetaling. Naast dit voordeel kan er dan ook nog een ander voordeel te behalen zijn. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een toeslag indien men niet per jaar wenst te betalen. Sommige verzekeraars rekenen een toeslag van 6% bij maandbetaling.

Indien je nu per jaar totaal ¤ 400,- voor je autoverzekering betaalt, dan kan het omzetten van je verzekering voor 1 maart naar jaarbetaling je ¤ 33,- opleveren (een korting van 8,2%).

Onderstaand de kortingstabel:

Jaar premie Besparing

300             ¤ 25

400             ¤ 33

500             ¤ 41

600             ¤ 49

700             ¤ 57

800             ¤ 65

Autoverzekeringen.com