Ingezonden persbericht


Ouderwets gezellige zitting met een bijzonder fraai affiche

De Marotte Zitterd presenteert Traditionele Leyenbroekzitting

Sittard - De echte liefhebbers van traditionele zittingen hebben vrijdag 18 februari al enige tijd geblokt in hun agenda. Die avond is gereserveerd voor de eerste wijkzitting, de Leyenbroekzitting van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. De deuren van de nieuwe fanfarezaal in Leyenbroek (rechts naast de parochiekerk) zijn geopend vanaf 19.33 uur. De zitting start om 20.00 uur. Vooraf staan nog enkele optredens gepland van Sittardse artiesten om bezoekers lekker in de stemming te brengen.

Na de intocht van stadsprins Tom I, Vorst Marot en de Wieze Raod van De Marotte, vergezeld van de Bielemen en de prinsegarde, is het aan het damestrio DéJà Vu om de sfeervolle avond af te trappen. Buuttereedner Har Daniëls doet een grote aanslag op de lachspieren. ÂŽt Is maar dat u gewaarschuwd bent. Dan is het de beurt aan Kölsch Platt, een formatie die de beste liedjes uit Keulen speelt. Buuttereedner Wim Joosten laat de bezoekers genieten van zijn grappen en grollen. De bekende zanger Big Benny sluit de avond af. Zijn grote schare fans is verheugd hem opnieuw op een affiche in het Marotterijk te zien prijken. Tussen de acts door zorgt de Marottekapel, onder leiding van Jan Hüngens, overigens voor de muzikale omlijsting van de avond.

Kaarten zijn te koop bij fanfare Sint Jan, café De Vaan en in de Marottewinkel (damesmode Van Neer-Eijckeler, Brandstraat 11-15), geopend op donderdag van 10-14 uur en op zaterdag van 10-17 uur.