Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 17 februari 2011

Hekken weg om speeltoestel Bolwerk

Aankomende vrijdag worden de hekken om het speeltoestel op het Bolwerk weggehaald. De gemeente is van plan de vergunning te verlenen en wil vooruitlopend hierop het speeltoestel toegankelijk maken voor de kinderen.

Het speeltoestel is geplaatst op het Bolwerk. Het Bolwerk behoort tot beschermd stadsgezicht en is een rijksmonument. Voor het plaatsen van het speeltoestel is daarom een omgevingsvergunning nodig. Het speeltoestel is reeds geplaatst, maar kon tot op heden nog niet worden gebruikt omdat de vergunning nog niet verleend is. Daarom heeft de gemeente het toestel afgezet met hekken.

Hekken weg

De gemeente Alkmaar heeft inmiddels kenbaar gemaakt dat zij van plan is de vergunning te verlenen. Belanghebbenden hebben nog wel zes weken de tijd om een zienswijze naar voren te brengen. Vooruitlopend op de daadwerkelijke vergunningverlening, worden morgen door Wethouder Alsemgeest de hekken rond het speeltoestel verwijderd, zodat de kinderen het speeltoestel in gebruik kunnen nemen.

Nico Alsemgeest: "Het speeltoestel staat er voor de kinderen en het wordt tijd dat de hekken rond het toestel verwijderd. De gemeente stelt zich pragmatisch op en wil de kinderen niet langer laten wachten door formele procedures. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed was positief en heeft aangegeven dat er geen bezwaar is tegen het plaatsen van het speeltoestel op deze plek. Ik verwacht dat de gemeente de definitieve vergunning over zes weken kan verlenen."

Begin oktober protesteerden leerlingen van de Sint Adelbertusschool tegen het handhaven van de hekken rondom het speeltoestel. De gemeente Alkmaar zegde toen toe alles in het werk te stellen om het toestel zo snel mogelijk speelklaar te krijgen.