Ingezonden persbericht


Omzetaandeel cradle-to-cradle producten Ahrend groeit sterk


* Omzetaandeel C2C bij Ahrend naar 35%

* Drie producten hebben al C2C-certificaten

* C2C-omzetaandeel zal komende jaren verder toenemen

Amsterdam, 18 februari 2011 -- Meer dan een derde van de omzet van Ahrend (35,4%) komt inmiddels uit C2C-gecertificeerde producten. "Met het verduurzamen van ons productassortiment zal dat aandeel in de toekomst alleen maar toenemen", aldus Diana Seijs, Coördinator MVO en Duurzaamheid bij Ahrend. "Onze doelstelling voor 2011 is om dat percentage verder op te schroeven richting de 50%. Dat percentage moet jaarlijks toenemen. In 2020 willen wij bovendien CO2-neutraal produceren."

Om in aanmerking te komen voor C2C-certificaten, moeten de producten voldoen aan zeer strenge en harde (dat wil zeggen objectief meetbare) eisen op het gebied van materiaalkeuze, demontage, productiewijze en hergebruik. Ahrend heeft een uitstekende staat van dienst als het gaat om het verduurzamen van producten en productieprocessen. Zo werden afval, waterverbruik en CO2-uitstoot sinds referentiejaar 1990 met tientallen procenten gereduceerd. Het waterverbruik nam in die periode af met 85%, gevaarlijk afval met 88%, de emissie van oplosmiddelen met 95% en de CO2-uitstoot met 70%. Ahrend wil in 2020 CO2-neutraal produceren.

Over Ahrend

Koninklijke Ahrend NV richt - samen met klanten, architecten en andere partners - omgevingen in waar mensen worden gestimuleerd tot optimale prestaties. Ahrend zorgt ervoor dat mensen professioneel, plezierig en productief kunnen werken en leren in mooie, functionele en duurzame werk-, leer- en leefomgevingen. Ahrend wil duurzaam zijn in alle betekenissen van het woord en houdt bij al haar besluiten en handelingen rekening met de gevolgen voor people, planet en profit.

Het assortiment van Ahrend als ontwerper en producent van herkenbaar, tijdloos 'Dutch Design'-meubilair omvat stoelen als Ahrend 350, Ahrend 250 en de legendarische Revolt, wereldwijd toegepaste tafels als Mehes en Ahrend 500, en vele andere bekroonde stoelen, tafels en opbergsystemen. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.