Gemeente Uithoorn


Metselwerk Monetflat met spoed onderzocht

Vandaag - op 18 februari - zijn problemen geconstateerd met het metselwerk aan de zuid-gevel van de Monetflat in Uithoorn.

Op 18 februari zijn problemen geconstateerd met het metselwerk aan de zuid-gevel van de Monetflat in Uithoorn. Aan de zijde van de Arthur van Schendellaan wijkt de gevel. De woningcorporatie Woongroep Holland onderzoekt op dit moment de mogelijke impact en oorzaak van de problemen die zich lijken te beperken tot de Monetflat. Bij de andere elf flats in de Europarei zijn vooralsnog geen problemen met het metselwerk geconstateerd.

Om risico's uit te sluiten, zijn de boxuitgangen aan de zijde van de Arthur van Schendellaan zijn afgesloten. Bewoners kunnen via de centrale hal hun box gewoon bereiken. Bewoners worden over de problemen met het metselwerk van hun flat geïnformeerd in een brief die vandaag huis-aan-huis verspreid wordt. Om de veiligheid van omwonenden te waarborgen, is het gebied zo snel mogelijk afgezet met hekwerken. De reden hiervan staat duidelijk aangegeven op informatieborden aan het hekwerk. Ziet u toch mensen in het afgezette gebied lopen? Waarschuwt u dan direct de politie.

Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek, bekijkt Woongroep Holland welke maatregelen nodig zijn voor het herstel van de gevel. De gemeente Uithoorn is hierbij vanwege het veiligheidsaspect nauw betrokken.

Bewoners kunnen met eventuele vragen terecht bij het informatienummer van Woongroep Holland 0297 - 57 71 11. Dit nummer is ook buiten kantooruren bereikbaar.
Contactgegevens

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22

E-mail: gemeente@uithoorn.nl