Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland

HART VOOR NATUUR

Rotterdam, 17 februari 2011.

Een brede coalitie van 30 natuur- en milieu-organisaties in Zuid-Holland - HART VOOR NATUUR - maakt zich op zaterdag 19 februari sterk voor de toekomst van het natuur en landschap in Nederland. HART VOOR NATUUR maakt zich zorgen over de plannen van het kabinet Rutte. De voorgestelde bezuinigingen van meer dan 40% zijn een kaalslag in de natuur van Nederland. Bovendien wil het kabinet allerlei half gerealiseerde plannen stopzetten, zoals de aanleg van recreatiegebieden rond steden en verbindingen tussen natuurgebieden voor dieren. HART VOOR NATUUR vindt het zonde om dit jarenlang opgebouwde kapitaal weg te gooien.


Tijd voor actie

Om onze natuur en landschap te bewaren, komt HART VOOR NATUUR in actie. Op www.hartvoornatuur.nu kan bekeken worden wat er op 19 februari in de verschillende provincies te doen is. GeĂŻnteresseerden zijn bijvoorbeeld van harte welkom op het Malieveld in Den Haag, waar de Milieufederatie Zuid-Holland het verkiezingsmanifest Groene Ruimte voor de Provinciale Staten verkiezingen als mede-ondertekenaar zal overhandigen aan een aantal lijsttrekkers.

Stem met uw HART VOOR NATUUR op 2 maart

Op 2 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. De provincies hebben veel invloed op het natuur- en milieubeleid. Met uw stem kunt u er op 2 maart voor zorgen dat er een provinciebestuur komt met HART VOOR NATUUR. Van de partijen die in Zuid-Holland deelnemen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten 2011 en die ook in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn, is door Milieufederatie Zuid-Holland een overzicht gemaakt van de partijprogramma's . Hiervoor is gekeken naar de belangrijkste punten die in de programma's staan op het gebied van de volgende onderwerpen: bedrijvigheid, mobiliteit, verstedelijking, leefklimaat/leefbaarheid, ruimtelijke ordening, water, kustveiligheid, natuur en landschap, Groene Hart en klimaat/duurzame energie en CO2 emissie. Om te beoordelen welke politieke partijen in Zuid-Holland HART VOOR NATUUR hebben kan de analyse van de Milieufederatie Zuid-Holland geraadpleegd worden op www.hartvoornatuur.nu ( Zuid-Holland).

In gesprek met de politieke partijen

De Milieufederatie Zuid-Holland heeft de analyse van de partijprogramma's ook aangeboden aan de kandidaten voor de Provinciale Staten verkiezingen en hen gevraagd om een reactie. De komende periode zal de Milieufederatie benutten om men hen hierover in gesprek te gaan.