Partners ZTE en KPN Mobile International kondigen LTE-proeven aan

BARCELONA, Spanje--(BUSINESS WIRE)-- 20110218 --

ZTE en KPN hebben vandaag een gemeenschappelijk ontwikkelingsprogramma aangekondigd dat is gericht op de toepassing van LTE-technologie in Duitsland en België. KPN Mobile International en ZTE hebben een planning opgesteld voor een veldproefprogramma in 2011 om de mogelijkheden te onderzoeken van de commerciële apparatuur van ZTE. Het samenwerkingsverband geeft KPN de flexibiliteit om haar netwerkapparatuur in de toekomst snel te upgraden naar LTE, op het moment dat daar vraag naar is.

De spectrumveiling in Duitsland in 2010 heeft ervoor gezorgd dat de LTE-netwerktechnologie een voorname plaats op de agenda heeft veroverd en heeft KPN in de gelegenheid gesteld haar concurrentiepositie op de markt verder te versterken.

"ZTE is een veelbelovende nieuwkomer op de markt voor telecommunicatieapparatuur in Europa, sterk in lijn met de ontwikkelingsstrategie van E-Plus en KPN Group Belgium," aldus Erik Hoving, CTO van KPN Mobile International. “Deze overeenkomst versterkt onze samenwerking op de telecommunicatiemarkt verder. De overeenkomst heeft strategisch belang voor zowel KPN als ZTE in Europa, ook in termen van de internationale marktpositie van beide bedrijven.”

“We zijn blij dat KPN voor ZTE heeft gekozen als strategische partner en we gaan ons sterk richten op de samenwerking tussen onze bedrijven op de lange termijn,” aldus Shi Lirong, President en CEO van ZTE Corporation. “We ondersteunen KPN met telecommunicatietechnologieën van wereldklasse en effectieve oplossingen met de laagste totale eigendomskosten in de branche voor het opbouwen van hogesnelheidsnetwerken. De geavanceerde en toekomstvaste SDR-technologie van ZTE helpt KPN bij het optimaliseren van haar operationele efficiëntie om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag, en bij het ontwikkelen van diensten met toegevoegde waarde voor haar klanten.”

In december 2009 maakten ZTE en KPN plannen bekend voor een grote uitbreiding van de HSPA-netwerken in Duitsland en België die van start zou gaan in 2010. Het programma was opgezet om een strategisch samenwerkingsverband tussen de twee bedrijven te vormen voor de ontwikkeling van netwerken in België en Duitsland die ook in de toekomst hun waarde behouden.

In het kader van deze overeenkomst heeft ZTE een programma gestart voor het transformeren van de KPN-netwerken in Duitsland en België over een periode van drie jaar door middel van de SDR-technolgie (Software Defined Radio) van ZTE. Op deze wijze krijgen gebruikers dataservices van hoge snelheid (HSPA+) aangeboden die kosteffectieve mobiele breedbandcommunicatie mogelijk maken.

Als resultaat van de naadloze transformatie van het bestaande netwerk in het nieuwe netwerk zal KPN in staat zijn om haar klanten in België en Duitsland dataservices met hogere snelheid aan te bieden, tot 21,6 Mbps, waardoor de operator nieuwe mobiele breedbanddiensten kan gaan leveren.

De aanvankelijke overeenkomst tussen ZTE en KPN omvatte de levering van technologie voor netwerktoegang, maar deze is uitgebreid met end-to-end oplossingen voor onder andere technologieën voor kernnetwerken, draadloze toegangstechnologieën en Android handsets. De packet-based kernnetwerkapparatuur die in Duitsland is geïmplementeerd wordt nu al commercieel gebruikt en kan eenvoudig worden opgewaardeerd naar toekomstige technologieën. Korter geleden, in december 2010, heeft ZTE de co-branded Lutea smartphone geleverd aan E-Plus van KPN in Duitsland en aan de KPN Group Belgium.

In 2010 heeft ZTE speciaal voor het KNP-transformatieproject een nieuw bedrijf opgericht in België en een nieuw kantoor geopend in Düsseldorf, evenals diverse regionale kantoren in Duitsland. Daarnaast heeft ZTE een Training Center voor klanten geopend in Duitsland, en een 24/7-helpdesk om lokale ondersteuning te bieden aan KPN. Door haar beloften voortdurend na te komen heeft het bedrijf bewezen in staat te zijn om te voldoen aan de hoge eisen van Europese operators. ZTE heeft een veelzijdig team van technische experts uit China en Europa gevormd om KPN beter te kunnen ondersteunen.

Over KPN

KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland. Het bedrijf biedt vaste en mobiele telefonie, internet en televisie aan consumenten, en end-to-end telecommunicatie- en ICT-diensten aan zakelijke klanten. KPN-dochter Getronics beheert een internationaal ICT-dienstenbedrijf, marktleider in de Benelux, die end-to-end oplossingen biedt op het gebied van infrastructuur en netwerkgerelateerde IT. Getronics beheert 2,2 miljoen workspaces. In Duitsland en België streeft KPN een Challenger strategie na wat betreft haar draadloze activiteiten, en bezet het bedrijf de derde plaats binnen de markt met E-Plus en BASE. In Spanje en Frankrijk biedt KPN als MVNO draadloze diensten aan onder haar eigen merk en merken van partners. KPN biedt netwerkdiensten op groothandelsbasis aan derden en beheert een efficiënte, op IP gebaseerde infrastructuur met een wereldomvattende schaal op het gebied van internationale groothandel door middel van iBasis.

Over ZTE

ZTE is een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen met het meest uitgebreide productenpakket voor vrijwel elke sector van de bekabelde, draadloze, dienstverlenende en terminalmarkt. Het bedrijf levert innovatieve producten en diensten op maat aan meer dan 500 operators in meer dan 140 landen, en helpt hen daarmee om te voldoen aan de voortdurend veranderende behoeften van hun klanten en het realiseren van blijvende groei van de omzet. De omzet van ZTE kende in 2009 een groei van 36% tot USD 8.820,7 miljoen - de hoogste binnen de bedrijfstak. ZTE gebruikt 10 procent van de omzet voor onderzoek en ontwikkeling en vervult een vooraanstaande rol binnen een groot aantal internationale organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe telecommunicatiestandaards. ZTE is een bedrijf dat op sociaal verantwoorde wijze zaken doet en is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties. ZTE is de enige beursgenoteerde telecommunicatiefabrikant in China, en wordt openbaar verhandeld aan de effectenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ). Voor meer informatie kunt u terecht op www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
ZTE Deutschland GmbH
Susanne Baumann, +49 (0) 211 5638 4492
Corporate Communication
susanne.baumann@zte.com.cn
of
KPN
Media Relations, +31 70 446 6300

press@kpn.com

Ticker_symbol SHZ:000063
Ticker_symbol SEHK:0763