VARA

VARA Leids Cabaret Festival 2011 op Humor TV24

In de finale van het VARA Leids Cabaret Festival 2011 namen Gijs van Rhijn, Lennaert Maes en het duo Rauw Spul het dit jaar tegen elkaar op. De 33e editie van het VARA Leids Cabaret Festival vond van 7 t/m 12 februari plaats in de Leidse Schouwburg. Dit festival is hét podium voor nieuw cabarettalent dat zich wil presenteren aan een groot publiek. Een registratie van het VARA Leids Cabaret Festival is op zondag 20 februari om 22.00 uur te zien op Humor TV24 bij de VARA.

Het Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong talent. Het festival biedt beginnende cabaretiers een leerschool om ervaring op te doen en wil een brug leggen tussen het amateurcircuit en professionele podia. Gevestigde namen zoals Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Javier Guzman, Sanne Wallis de Vries en Wim Helsen begonnen ooit hun carrière op het toneel van het VARA Leids Cabaret Festival.

Na verschillende voorrondes en een halve finale schitterden drie finalisten in de finale op 12 februari. De vakkundige vierkoppige jury koos de boeiende verhalenverteller Gijs van Rhijn als winnaar. Bij het publiek was Gijs niet de favoriet, zij verkozen de Vlaming Lennaert Maes als winnaar en gaven hem de publieksprijs. De finalisten beginnen vanaf 26 februari 2011 met een tournee langs verschillende Nederlands theaters.

De VARA stelt de finalisten voor en zendt verschillende optredens en de finale uit in een uitgebreid verslag van het Leids Cabaret Festival op Humor TV24, het digitale comedykanaal van de publieke omroep.

`VARA Leids Cabaret Festival', zondag 20 februari om 22.00 uur Humor TV24.

Voor meer informatie over het festival, de deelnemers en de uitzending: www.leidscabaretfestival.nl en www.humortv.nl