Ingezonden persbericht


Persbericht

HATCHLINGS#3

Minifestival met vier korte dansstukken voor jong en oud!

20 februari - 21 februari - 22 februari 2011

Rotterdamse Schouwburg, Kleine Zaal

Voor de derde keer presenteert MEEKERS het minifestival HATCHLINGS in de Rotterdamse Schouwburg.

Artistiek leider Arthur Rosenfeld nodigde voor deze editie de choreografen Andrea Boll, Roser López Espinosa en Paul Selwyn Norton uit om een kort dansstuk te maken voor jong en oud. Traditiegetrouw begeleidt en ondersteunt Dansateliers ook een talent. Deze keer valt de eer te beurt aan choreograaf Liat Waysbort.

Choreograaf Andrea Boll, bekend van het Hans Hof Emsemble en Bollwerk, waagt zich met 'Pic Pac' aan een voorstelling voor de allerkleinsten. Roser López Espinosa, een jong talent uit Barcelona, gaat aan de slag met haar stuk 'Miniatura'. Choreograaf Paul Selwyn Norton nodigt op zijn beurt Ana Teixidó en Arthur Rosenfeld, het artistieke team van MEEKERS, uit om een dansduet te maken. Liat Waysbort laat zich voor haar stuk 'Goo Blaster' inspireren door stoere helden die verlangen naar superkrachten. Kortom, met dit bonte internationale gezelschap tonen we een verrassend programma voor de hele familie.

Choreografen: Andrea Boll, Roser López Espinosa, Paul Selwyn Norton, Liat Waysbort | Artistieke leiding: Arthur Rosenfeld | Fotograaf: Konrad Szymanski | Vormgeving: Vivienne van Leeuwen (Eindeloos) | Met veel dank aan Dansateliers

WAT NOG MEER:

SILENT DISCO voor de jeugd met DJ Dinovicente. Zet een koptelefoon op en dans mee! Aansluitend na afloop van de middagvoorstellingen op zondag en maandag (vrij entree)

EXTRA:

POEM EXPRESS BEWEEGT dinsdag 22 februari van 14.00 uur - 14.30 uur in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg (vrij entree) Internationale presentatie en prijsuitreiking. Gedichtenposters van kinderen worden gepresenteerd in woord, beweging en animatiefilm.

HATCHLINGS werd in 2009 geïnitieerd door MEEKERS in samenwerking met de Rotterdamse Schouwburg en Dansateliers.

MEEKERS staat voor vindingrijke voorstellingen met een zeer eigen stijl: origineel, dynamisch, beeldend en vol humor. Hierdoor zijn de voorstellingen zeer toegankelijk voor een breed publiek, van jong tot oud. De thema's komen voort uit het dagelijks leven en de literatuur. Onder artistieke leiding van de Amerikaans-Nederlandse choreograaf Arthur Rosenfeld is het Rotterdamse gezelschap in ruim 17 jaar uitgegroeid tot een invloedrijk dansgezelschap voor alle leeftijden zowel binnen Nederland als over de grens.

DANSATELIERS is het productiehuis voor dans in Rotterdam. Een plek waar zowel beginnende als meer ervaren choreografen onderzoek kunnen doen en hun eigen handschrift kunnen ontwikkelen. Een partner voor samenwerking in vele vormen - in eigen huis, in de stad, in Nederland, in Europa. In de studio's zijn het hele seizoen door repetities, presentaties, lessen en ontmoetingen met publiek.

HATCHLINGS#3

zo 20 februari: 17.00 uur Première

ma 21 februari: 15.00 uur

di 22 februari: 15.00 uur en 20.30 uur

Rotterdamse Schouwburg. Kleine Zaal

Entree ¤ 10 / ¤ 7,50 (t/m /m 18 jaar)

Kassa t. 010 4118110 of www.rotterdamseschouwburg.nl

Meer informatie www.meekers.nl