Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 20-02-2011

Rijbewijs kwijt

DE BILT Een motorrijder reed op vrijdagmiddag 18 februari veel te hard.

Rond 12.00 uur zagen agenten dat een motorrijder op de Amersfoortseweg ter hoogte van de kruising met de Panweg voor rood licht stopte. Toen het licht op groen sprong, trok de motorrijder het gas flink open. De agenten klokten hem vervolgens op gemiddeld 145 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. Zijn top lag zelfs rond de 170 km/u. De man, 28 jaar oud en afkomstig uit Bilthoven, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Vernielzuchtig clubje

ZEIST In de vroege ochtend van zondag 20 februari liep eerst één verdachte en vervolgens zijn broer en een maatje tegen de lamp.

Rond 03.50 uur zagen agenten een 18-jarige jongeman uit Bunnik met een verkeersbord over de Jufferstraat lopen. De agenten spraken hem aan en hij bekende het bord te hebben gestolen. Hij wilde hen aanwijzen waar dat was, maar onderweg daar naartoe hoorden de agenten dat bij de parkeergarage Figi vernielingen werden gepleegd, waarna zij twee verdachten de hoek om zagen komen: de 18-jarige broer van de eerstgenoemde verdachte en een 17-jarig maatje uit Zeist. Het tweetal bekende direct verlichting van een nooduitgang van de parkeergarage te hebben vernield. Daarop hielden de agenten alle drie de verdachten aan. Het drietal is naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof, verdachte aangehouden

DE BILT In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij verdacht wordt van het plegen van een straatroof.

Rond 00.15 uur stonden twee jongens in de omgeving van de Brandenburgerweg. Plotseling werden de jongens aangesproken door twee andere jongens. Het gesprek veranderde snel van toon en één van de andere jongens bedreigde de slachtoffers en beroofde hen van hun telefoons, ipod, ID-kaart en andere waardevolle spullen.

De politie herkende aan het opgegeven signalement één van de verdachten en ging op onderzoek uit. Uiteindelijk kon één van de twee verdachten, een 17-jarige jongen uit De Bilt, worden aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar de tweede verdachte.