Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 20-02-2011

Vechtpartij

BAARN Agenten hielden in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari na een vechtpartij in een horecagelegenheid twee verdachten aan.

Rond 03.15 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Laandwarsstraat, waarbij mogelijk met glazen zou worden gegooid. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de rust snel teruggekeerd. Zij hielden twee verdachten, mannen van 24 en 25 jaar uit Baarn, aan. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Zware aanrijding, bestuurder ervandoor

SOEST Een auto botste op zaterdagavond 19 februari met een behoorlijke snelheid op een geparkeerde auto. De bestuurder ging ervandoor.

Rond 23.35 uur reed een auto (Mercedes) met vijf inzittenden over de Koninginnelaan, komende uit de richting van de Beetzlaan en gaande in de richting van de Hartweg. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen een geparkeerde auto (Audi). Door de kracht van de aanrijding, raakte de Audi een boom en gleed door twee voortuinen. De Mercedes draaide 180 graden en kwam op de stoep tot stilstand. De onbekend gebleven bestuurder ging er samen met een andere inzittende vandoor. Beide arirbags van de Mercedes waren afgegaan.

De drie andere inzittenden van de auto wilden niet aan het onderzoek van de agenten meewerken. Eén van hen weigerde ook medische bijstand door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Beide autos zijn weggesleept. De politie zet het onderzoek naar de bestuurder voort.

Straatroof

SOEST Een jongen en een meisje werden in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari door twee jongens beroofd.

Rond 00.55 uur liep een 16-jarige meisje uit Soest met een vriend over de Vrijheidsweg. Daar werden zij aangesproken door twee jongens. De beide jongens eisten geld en toen zij dat niet gelijk kregen, mishandelden zij de vriend. Vervolgens gingen de verdachten er met een klein geldbedrag vandoor.

Signalementen:

Blanke jongen, 16-19 jaar, beige jas met capuchon en bontkraagje, zwarte pet en donkerblauwe broek. Hij had lang haar met een slag, dat onder de pet vandaan kwam;

Blanke jongen, zwarte jas en zwarte muts.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Vernielingen

SOEST Agenten hielden in de vroege ochtend van zondag 20 februari twee mannen aan voor door hen gepleegde vernielingen.

Rond 04.15 uur kreeg de politie de melding dat drie jongeren op de Tamboerijn een AED (Automatische Externe Defibrillator) aan het vernielen waren. Agenten stelden in de omgeving een onderzoek in en hielden twee verdachten, jongemannen van 20 en 22 jaar uit Soest, aan. De verdachten bleken meerdere klikos en fietsen te hebben omgetrapt en de AED was verdwenen. De aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Zij bleken de nodige alcohol te hebben genuttigd.