Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 20-02-2011

Aangehouden op je verjaardag

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmorgen een jongen aangehouden omdat hij een fiets gestolen had.

Via medewerkers van het Stadstoezicht werd de politie naar de Mozartweg geroepen omdat zij een fiets hadden aangetroffen die van diefstal afkomstig was. Ter plaatse werd duidelijk dat een 16-jarige jongen uit Amersfoort de fiets had gestolen. De jongen, die ook nog eens jarig bleek te zijn, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal naar huis.

Rijden met ingevorderd rijbewijs

HOOGLAND Vrijdagmorgen heeft de politie een man gecontroleerd omdat hij reed met een ingevorderd rijbewijs.

Een getuige belde rond 11.15 uur naar de politie om door te geven dat een man was gaan autorijden terwijl hij een ontzegging had. De politie zag de auto op de Oude Kerklaan rijden. De 51-jarige bestuurder uit Hoogland werd aan de kant gezet en gecontroleerd. De man bleek een ingevorderd rijbewijs te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en werd naar huis gestuurd.

Diefstal verkeersbord

WOUDENBERG In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari heeft de politie drie jongens aangehouden omdat zij een verkeersbord hadden gestolen.

Een getuige belde omstreeks 01.45 uur naar de politie omdat hij zag dat drie jongen op de Zeisterweg een verkeersbord uit de grond hadden getrokken en meegenomen. Ter hoogte van de Griftdijk werd het drietal door de politie gecontroleerd. Omdat zij het verkeersbord niet meer bij zich hadden, verklaarden de jongen van niks te weten. Uit onderzoek bleek dat het bord in de tuin lag van één van de jongens.

Uiteindelijk gaf het drietal toe dat zij het bord buiten de bebouwde kom Woudenberg hadden weggenomen en voornemens waren deze mee te nemen op vakantie. De jongens, twee van 17 en één van 16 jaar allen uit Woudenberg, werden met een bekeuring voor baldadigheid naar huis gestuurd.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder van een snorfiets zich verdacht gedragen in de omgeving van de Langestraat. De agenten besloten de 19-jarige man uit Amersfoort te controleren en zetten hem aan de kant. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 420 ug/l uit. Het rijbewijs van de Amersfoorter werd ingenomen. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Inbrekers aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft zaterdagavond twee bedrijfsinbrekers op heterdaad aan kunnen houden.

Via de beveiliging van een bedrijfspand aan de Euroweg kreeg de politie rond 23.15 uur een inbraakmelding. Ter plaatse werd het pand afgezet en ging de politie met een politiehond het pand binnen. Na een uitgebreide zoektocht werden twee verdachten in het pand aangetroffen. De mannen 24 en 26 jaar beiden uit Amersfoort, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Meisjes aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag heeft de politie drie meisjes aangehouden omdat zij een medewerkster van een winkel hadden geslagen.

Een medewerkster van een winkel aan de Langestraat melde omstreeks 14.15 uur dat zij drie meisjes in de stad zag lopen die haar eerder hadden geslagen in haar winkel. De medewerkster had het drietal aangesproken op hun gedrag en werd hiervoor geslagen door de meisjes. Nu zag zij het drietal lopen. De politie kwam ter plaats en hield de meisjes, 15, 16 en 18 jaar allen uit Soest aan. Het drietal gaf op het bureau toe de vrouw geslagen te hebben.