Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht, 20-02-2011

Heterdaad aanhouding automaatkraak

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari twee mannen aangehouden omdat zij een parkeerautomaat hadden opengebroken en leeggehaald.

Een getuige belde omstreeks 05.20 uur naar de politie omdat hij zag dat twee mannen druk doende waren om een parkeerautomaat aan de Van der Duijnstraat open te breken. De politie ging ter plaatse er werd door de getuigen van minuut tot minuut op de hoogte gehouden. Op een gegeven moment stapten de verdachten in een auto en wilden wegrijden. De getuige gaf via de telefoon door in welke auto de mannen waren gestapt.

Door de goede medewerking van de getuige, waren de agenten net op tijd en konden de twee verdachten, 19 en 21 jaar beiden uit Utrecht, aanhouden. Tijdens de fouillering troffen agenten een hoop klein geld en inbrekerswerktuigen aan. De mannen werden voor verder onderzoek ingesloten.

Aangehouden na achtervolging

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie twee mannen na een achtervolging aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 17.05 uur op de Brennerbaan een auto rijden. De agenten wilden de auto controleren. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging werd ingezet. De auto reed richting de Brennerbrug en ging linksaf de Amerongseberg op.

Ter hoogte van de Wageningseberg reed de bestuurder tussen twee paaltjes van het fietspad door. Hierbij kreeg de auto een lekke band en kwam tot stilstand in de berm. Drie verdachten probeerden uit de auto te komen en weg te rennen. Eén verdachte, een 37-jarige man uit Houten, werd op het Goyplein aangehouden.

Een tweede verdachte renden weg. Na een korte achtervolging, waarbij de politie door een automobilist werd geholpen, konden de andere verdachte, 47-jarige man uit Utrecht, worden aangehouden. De derde verdachte wist uit handen van de politie te blijven.Uit onderzoek bleek dat de auto gestolen was. In de auto troffen de agenten een grote hoeveelheid gestolen goederen aan. De mannen werden voor verhoor ingesloten.

Straatroof op bejaarde vrouw

UTRECHT Vrijdagmiddag vond op de Palmstraat een beroving plaats. Hiervan werd een bejaarde vrouw het slachtoffer.

Een 86-jarige vouw uit Utrecht liep omstreeks 16.45 uur over de Biltstraat in de richting van haar huis aan de Poortstraat. Plotseling kreeg de bejaarde dame een harde duw in haar rug waardoor zij op de grond viel. Getuigen zagen dat een negroïde vrouw de bejaarde dame op de grond had geduwd en haar tas had afgepakt. De verdachte rende na de beroving hard weg en gooide de tas onder een auto.

Uit de tas was de portemonnee van het slachtoffer gehaald. Het slachtoffer werd door getuigen opgevangen. De politie wil graag in contact komen met getuigen die menen de negroïde vrouw te kennen of herkennen. Getuigen kunnen bellen met het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Man springt op motorkap politieauto

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari een man aangehouden omdat hij boven op de motorkap van een politieauto stond te dansen.

Agenten zagen omstreeks 03.40 uur op het Janskerkhof een man op de motorkap van een politieauto dansen. Rondom de man stonden meerdere personen hem aan te moedigen. De agenten reden naar de politieauto toe. Hierop begonnen alle personen te rennen. De man, 20 jaar uit Utrecht, die op de motorkap stond, kon direct worden aangehouden. Tevens werd een tweede man, 19 jaar uit Utrecht, aangehouden. Hij kon zich niet legitimeren. Beiden werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Politie zoekt getuige(n) van ongeval

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van een aanrijding op de Van Egmondkade. Hierbij raakte een meisje gewond en reed de veroorzaker door.

Vrijdagmiddag reed een 14-jarig meisje uit Utrecht op haar fiets op de Van Egmondkade en wilde rechtdoor oversteken naar de Laan van Chartroise. Bij het kruispunt met de Marnixlaan reed zij door het groen verkeerslicht. Op dat moment kwam een auto met aanhanger vanaf de van Egmondkade aanrijden. Op de aanhanger lagen meerdere ladders. De bestuurder sloeg rechtsaf de Marnixlaan op.

Hierbij heeft hij het meisje op de fiets geraakt. Het meisje kwam onder de aanhanger terecht en werd enkele meters meegesleurd. Het 14-jarige slachtoffertje werd met meerdere breuken en letsel aan haar hoofd en gezicht naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder is na de aanrijding doorgereden. De politie is op zoek naar getuige(n) en wil in contact komen met de bestuurder. Heeft u informatie, of bent u de bestuurder van de auto met aanhanger, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Op de Gruttersdijk vond in de nacht van vrijdag op zaterdag een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 21-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 03.20 uur vanaf de van Asch van Wijkbrug over de Hopakker naar de Gruttersdijk. Toen de man bijna aan het eind van de Gruttersdijk was passeerde hij een man. De man draaide zich om en bedreigde het slachtoffer met een mes. Onder bedreiging moest het slachtoffer onder andere zijn telefoon en portemonnee afgeven. Na de beroving liep de verdachte over de Gruttersdijk weg in de richting van het centrum. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Energy rustig verlopen

UTRECHT Het dansfeest Energy welke in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari in de Jaarbeurshallen werd gehouden is rustig verlopen. De politie heeft in totaal acht personen aangehouden voor onder andere het voorhanden hebben van drugs, dronkenschap en belediging.

Brandstichting

UTRECHT In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari werd een auto in brand gestoken.

Getuigen belden omstreeks 01.25 uur naar de politie omdat men had gezien dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een geparkeerde auto aan de Hildebranddreef. Door de getuige werd tevens gezien dat onder de auto brand was ontstaan. Nog voordat de getuige het vuurtje kon blussen stond de auto al in lichter laaie. De brandweer heeft de auto geblust. Uit eerste onderzoek is gebleken dat er sprake is van brandstichting. De politie verzoekt getuige(n) contact op te nemen met het district Utrecht stad, tel.: 0990 88 44.

Straatroof

UTRECHT Zaterdagmiddag werd een vrouw van haar tas beroofd in een portiek. De verdachte was een vrouw.

Een 75-jarige vrouw uit Utrecht liep in de omgeving van de Lamerislaan. Toen de vrouw haar portiek in wilde lopen werd zij gevolgd door een andere vrouw. Eenmaal binnen werd het slachtoffer bij haar nek gegrepen en werd haar tas afgepakt. Nadat haar tas was leeggegooid, nam de verdachte de benen en rende weg. Een getuige die alles had zien gebeuren twijfelde geen moment en zette de achtervolging in.

Inmiddels was ook de politie gewaarschuwd. Omdat de getuigen uiterst kordaat optrad en telkens de positie van de verdachte aan de politie doorgaf, kon de verdachte, een 34-jarige vrouw uit Utrecht, in een tuin aan de J.P. Tijssenlaan worden aangehouden.