Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 20-02-2011

Scooters in beslag genomen

LINSCHOTEN Agenten namen op vrijdagavond 18 februari twee scooters in beslag en hielden een jongen aan voor belediging.

Rond 22.15 uur zagen agenten drie scooters over de Dorpstraat rijden. Eén van de scooters had geen kentekenplaat. De agenten gingen achter het drietal aan, maar raakten het zicht op hen kwijt.

Rond 22.40 uur zagen agenten op de Ness een jongen bij een scooterbestuurder staan. Bij het zien van de politie ging de scooterbestuurder ervandoor en de agenten spraken de andere jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit Linschoten, aan. Omdat hij niets had gedaan, lieten zij hem verder lopen.

Verderop de Ness zagen de agenten een scooter zonder kentekenplaat en één met een afgeplakte kentekenplaat staan. Daarop besloten zij beide scooters in beslag te nemen. Terwijl zij daar mee bezig waren, kwamen meerdere jongeren, waaronder de 16-jarige, aanlopen. Zij wilden de scooters meenemen, maar konden geen eigendomspapieren tonen. Vervolgens beledigde de 16-jarige jongen de agenten, waarop hij werd aangehouden. Hij is voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal voor belediging opgemaakt. De scooters zijn naar het politiebureau overgebracht en de agenten onderzoeken de herkomst.

Dieseldiefstal

WOERDEN Agenten hielden in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari een dieseldief aan.

Rond 02.50 uur kreeg de politie de melding dat iemand op de Klompenmakersweg was betrapt bij dieseldiefstal uit een vrachtwagen en er vervolgens in een auto vandoor was gegaan. Agenten keken in de omgeving naar de verdachte uit en zagen hem op de Waardsebaan rijden. Daar werd de verdachte, een 24-jarige man uit Woerden, aan de kant gezet. Zowel de man zelf als zijn auto roken sterk naar diesel, waarop de agenten hem aanhielden. Bij zijn vlucht bleek hij op de Klompenmakersweg meerdere jerrycans gevuld met diesel te hebben achtergelaten. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Onder invloed op Rijksweg A12

HARMELEN Een automobilist veroorzaakte op zaterdagavond 19 februari een aanrijding op de Rijksweg A12. Hij bleek beduidend te veel te hebben gedronken.

Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een kennelijk dronken automobilist over de A12 in de richting van Utrecht reed. Vervolgens kwam de melding dat hij op de A12 tussen Woerden en Harmelen een andere automobilist had aangereden, tegen de vangrail was gebotst en vervolgens in de berm tot stilstand was gekomen. Niemand was gewond geraakt.

Agenten troffen de automobilist, een 42-jarige Nederlander woonachtig in Antwerpen, in de berm aan. Hij bleek inderdaad een stevige slok te veel op te hebben en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 655 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tevens bleek dat hij geen onbekende van de politie was en meerdere malen eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Tevens had hij nog voor ruim 1300 euro aan boetes openstaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Brand in leegstaand pand

MIJDRECHT Op zaterdagmiddag 19 februari heeft kort brand in een leegstaand pand gewoed.

Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding dat er rook uit de schoorsteen van een pand aan de Midrethstraat zou komen, terwijl het pand leegstond. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat er op meerdere plaatsen rook uit het pand kwam. De brandweer had de brand snel onder controle en uitte het vermoeden van brandstichting.

Aan getuigen van de (mogelijke) brandstichting wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer
0900-8844.

Vervelende klant

WOERDEN Agenten hielden in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari een vervelende klant en even later een maatje van hem aan.

Rond 03.10 uur kreeg de politie de melding dat personeel van een horecagelegenheid aan de Wilhelminaweg een vervelende klant uit de zaak had gezet. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de man, 33 jaar oud en afkomstig uit Woerden. Geen van de betrokkenen wilde aangifte tegen de verdachte doen. Toen de agenten met hem spraken, werd hij opnieuw agressief, wilde weer naar binnen en verstoorde de openbare orde. Daarop hielden de agenten de Woerdenaar aan. Een maatje van hem, een 24-jarige man uit Gouderak, bleef zich vervelend gedragen en wilde niet weggaan, waarop ook hij werd aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.