Politie Groningen

Zondag 20 februari 2011

Provincie Groningen, 20-02-2011

Meisje waait van fiets

DELFZIJL Een 13-jarig meisje is zaterdagochtend op de Kustweg in Delfzijl gewond geraakt na een val van haar fiets. Zij was volgens eigen zeggen van haar fiets gevallen door een harde windvlaag. Het meisje viel vervolgens met haar hoofd op de grond. Zij werd door een ambulance met een lichte verwonding meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Vrouw spuugt naar agenten

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht Achter de Muur een 32-jarige vrouw uit Emmen aangehouden voor belediging. De vrouw werd door politieagenten in de Poelestraat weggestuurd, omdat zij zich wilde bemoeien met een ruzie tussen twee andere vrouwen. De Drentse wilde niet weggaan, waarna zij meerdere keren werd weggeduwd. Toen de 32-jarige nog een keer weggeduwd werd, draaide zij zich om en spuugde de Emmense opzettelijk naar de agenten. De klodder spuug miste de dienders. Hierop werd de vrouw ingerekend voor belediging. Zij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na gewelddadige straatroof

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op een perron van het station in Groningen een 28-jarige man uit Hoogezand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige straatroof. Een 21-jarige man uit Leek stond samen met een vriend te wachten op de bus om naar huis te gaan. Zij werden aangesproken door twee onbekende mannen. Zij vroegen om sigaretten en of zij even mochten bellen. Beide vrienden gaven aan dat zij niet mochten bellen met hun telefoon. Hierop kreeg de 21-jarige plotseling een klap in het gezicht. Vervolgens werd de mobiele telefoon van het slachtoffer weggenomen. Beide straatrovers gingen er vervolgens vandoor. Samen met de spoorwegpolitie werd een zoekactie naar beide straatrovers op touw gezet. Een uur na de beroving werd de Hoogezandster aangetroffen op een perron. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Beginnend bestuurder veroorzaakt aanrijding

OUDE PEKELA Een verkeersongeval op de W.H. Bosgrastraat in Oude Pekela is zaterdagmiddag relatief goed afgelopen. Een 19-jarige man uit Veendam wilde een 53-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre zag de Veendammer een busje, bestuurd door een 56-jarige man uit Oude Pekela, aankomen rijden. Daar een aanrijding dreigde, wilde de 19-jarige met zijn auto de wagen van de man uit Nieuwe Pekela wegduwen. De bestuurder van het busje wist door de berm in te rijden een aanrijding met de Veendammer te voorkomen. De auto, die achter het busje reed, stuurde ook de berm in. Desondanks botste de 19-jarige frontaal tegen de auto van een 46-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela. De betrokken bestuurders bleven nagenoeg ongedeerd. Wel raakten de drie betrokken autos beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Veendammer. De jongeman wordt ervan verdacht gevaarlijk te hebben gereden.

Delfzijlster voor openbare schennis aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag op de kruising Damsterdiep met de Europaweg in Groningen een 44-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor openbare schennis der eerbaarheid. Een getuige had gezien dat de man fotos nam onder de rokjes van vrouwen. De getuige gaf een goed signalement door. Kort later konden de agenten de Delfzijlster op grond van het signalement opsporen en aanhouden. De verdachte bleek in het bezit van een analoog fototoestel. Het rolletje wordt zo spoedig mogelijk ontwikkeld. Wel was de verdachte in het bezit van fotos die hij net had opgehaald. Op de fotos stonden vrouwen in strakke kleding afgebeeld, die van achteren waren gefotografeerd. De verdachte verklaarde al tien jaar vrouwen op deze manier te fotograferen. Hij raakt volgens eigen zeggen opgewonden van het fotograferen en de gemaakte fotos. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Echtpaar op straat mishandeld

HAREN Een 66-jarige man uit Haren is zaterdagnacht samen met zijn 63-jarige vrouw op de Emmalaan in Haren mishandeld door een groep jongens. Het echtpaar was nog even een wandeling kan maken. Zij zagen bij een bank op de Emmalaan zes luidruchtige jongens staan. Het zestal verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol en ging de dronkenschap gepaard met veel geschreeuw. Hun fietsen blokkeerden het voetpad waar het echtpaar liep. De 66-jarige vroeg de knapen om wat minder lawaai te maken. Dat viel kennelijk verkeerd, want de man kreeg van achteren direct een klap van één van de jongeren. De man kwam hierdoor ten val. De vrouw wilde haar man helpen, maar kreeg ook zij een klap. De vrouw verloor hierdoor haar bril. Het zestal ging er vervolgens op de fiets vandoor. Het echtpaar belde een half uur na het incident de politie. Een zoektocht naar de gewelddadige groep bleef helaas zonder resultaat. De politie stelt een onderzoek in naar de laffe mishandeling van het Harense echtpaar.

Stadjer aangehouden met ploertendoder

WARFFUM De politie heeft zaterdagnacht in de Noorderstraat in Warffum een 18-jarige jongeman uit Groningen aangehouden voor de Wapenwet. De Stadjer wilde een jeugdsoos binnengaan. Beveiligingspersoneel fouilleerde hem en zij stuitten op een ploertendoder, die uit zijn binnenzak viel. De verdachte en het wapen werden overgedragen aan gewaarschuwde agenten. Hij mocht na het afleggen van een verklaring huiswaarts. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan na steekincident in Stad

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 29-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor betrokkenheid bij een steekincident in de Siriusstraat in Groningen. De Delfzijlster wordt ervan verdacht dat hij zijn 22-jarige ex-vriendin bij haar woning in de Siriusstraat met een scherp voorwerp heeft gestoken. De verdachte ging er vervolgens vandoor. De vrouw werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. De politie wist na enig speurwerk de verdachte op te sporen in een woning in de plaats Farmsum. Hij werd in een cel ingesloten. De verdachte wordt vandaag gehoord over het steekincident. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vader en zoon redden 17-jarige uit vijver

HOOGEZAND Een 17-jarige jongen uit Hoogezand mag twee mannen uit Sappemeer zeer dankbaar zijn. Beide getuigen, een vader met zijn zoon, zagen de knaap in het water van een vijver aan de Stationsweg in Hoogezand liggen. Zij wisten de jongen half op de wal te trekken. Met behulp van gewaarschuwde agenten kon het slachtoffer uit het water gehaald worden. De jongen werd in onderkoelde toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe de 17-jarige in het water is beland. De politie is zeer te spreken over het alerte optreden van de vader en zijn zoon.

Drent wil niet luisteren

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Pelsterstraat in Groningen een 17-jarige jongen uit Zuidlaren aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel. De knaap bevond zich in een groep jongeren, die zich luidruchtig en vervelend gedroeg. Ondanks meerdere vorderingen van politieagenten wilde de 17-jarige niet weggaan. Hierop werd de Drent aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De groep bleef zich in eerste instantie vervelend gedragen. Na een kort optreden van politieagenten kozen zij eieren voor hun geld door weg te gaan. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring huiswaarts. De politie maakt proces-verbaal op.

Meisje vernielt ruit

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht op het Prins Hendrikplein in Veendam een 17-jarig meisje uit Wildervank aangehouden voor vernieling. Het meisje had ruzie gekregen met personeel van een discotheek, omdat haar vriend de horecagelegenheid niet naar binnen mocht. Uit kwaadheid had ze vervolgens een ruit van een eetcafé ingeslagen. Zij raakte hierdoor licht gewond aan haar hand. Het meisje werd vervolgens aangewezen door een getuige. De 17-jarige werd na het afleggen van een verklaring overgedragen aan haar moeder. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcohol in het verkeer

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zaterdag diverse mensen aangehouden voor rijden onder invloed. Op verschillende locaties in de provincie Groningen werden alcoholcontroles uitgevoerd. Een aantal situaties waarin onder invloed is gereden:

Hoogezand, Spoorstraat-zuid: Een 22-jarige man uit Hoogezand bleek bij controle onder invloed van 1 promille alcohol. De beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Appingedam, Snelgersmastraat: Een 19-jarige man uit Delfzijl viel, rijdend in zijn auto, op vanwege het feit dat er zes personen in de wagen zaten. Bij controle bleek dat de Delfzijlster alcohol had gedronken. Er werd vastgesteld dat de jongeman onder invloed van 1 promille alcohol was. De verdachte bleek geen rijbewijs te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek, Tolberterstraat: Een 36-jarige bestuurder uit Tolbert botste nabij de Tolberterstraat in Leek tegen een stoeprand en daarna tegen een geparkeerde auto. Hij verliet hierna de plek van het ongeval. Korte tijd later trof de politie de betrokken bestelauto aan. De Tolberter werd even later in zijn woning aangehouden. De 36-jarige bleek 1.8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Grootegast, Zandbalk: Een 20-jarige man uit Grootegast bleek bij controle onder invloed van 0,45 promille alcohol. Tegen de beginnend bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl, Singel: Een 25-jarige man uit de gemeente Delfzijl viel, rijdend in zijn auto, op vanwege zijn pittige rijgedrag. Bij controle bleek dat de Delfzijlster alcohol had gedronken. Er werd vastgesteld dat de verdachte onder invloed van 1,35 promille alcohol was. De politie nam zijn rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op.