Politie Limburg-Zuid

Twee overvallen binnen 10 minuten

20-02-2011 | 13:18 | Maastricht

Een videotheek aan de Ruttensingel en een snackbar aan de Schalmeistraat in Maastricht zijn vrijdagavond doelwit geweest van overvallers.

Rond 20.35 uur kwam een man met een negroïde uiterlijk van ongeveer 20 jaar de videotheek binnen en bedreigde de 19-jarige medewerkster met een mes. Een tweede man bleef buiten op de uitkijk staan. Beiden droegen donkere kleding. Met hun buit, een partij sigaretten en een onbekend geldbedrag, gingen de overvallers er vervolgens te voet vandoor in de richting van de Anjelieren- en Chrysantenstraat.

Ongeveer 10 minuten later moest de snackbar eraan geloven. Ook hier drongen twee mannen de zaak binnen en bedreigden de 47-jarige uitbater en een medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Door naar een andere ruimte te vluchten en deze af te sluiten van het snackbargedeelte wist de uitbater te voorkomen dat de overvallers iets buit konden maken. Het betrof hier in ieder geval één blanke man en ook deze overvallers droegen donkere kleding. Het is niet bekend in welke richting ze gevlucht zijn en of ze gebruik hebben gemaakt van een voertuig.

De politie onderzoekt of beide overvallen door dezelfde daders zijn gepleegd en wil graag in contact komen met de klant die rond 20.45 uur de snackbar aan de Schalmeistraat verlaten heeft. Deze kan de overvallers gezien hebben of over meer informatie beschikken. Maar ook andere personen die meer kunnen vertellen over beide overvallen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Thema's

maastricht overval