Politie Twente

Groep mishandelt twee Hengeloërs, politie zoekt getuigen Hengelo
In de vroege morgen van zondag 20 februari 2011 heeft een groep van 7 á 8 personen twee Hengeloërs ernstig mishandeld. Omstreeks 04.00 uur liepen drie personen uit de binnenstad van Hengelo richting de Marskant. Plotseling werden zij op de Marskant getuige van een mishandeling die plaatsvond aan de overkant van de weg. Zij zagen dat een groep van 7 á 8 personen twee andere personen mishandelden. Te zien was dat meerdere leden van de groep het tweetal schopten en sloegen. Ook zagen zij dat door één van de groepsleden geslagen werd met een rood-wit-gestreept straatpaaltje. De getuigen belden direct de politie en liepen naar de overkant om het tweetal te helpen. De groep is daarop direct weggelopen.

De twee slachtoffers, twee Hengeloërs van 25 jaar oud, zijn door de mishandelingen gewond geraakt en hebben zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen moeten laten behandelen. De Hengeloër die geslagen werd met het paaltje, heeft in ieder geval twee beenbreuken overgehouden aan de mishandeling. Over de toedracht van de mishandeling door de groep is niets bekend.

Van de persoon die met het rood-witte paaltje geslagen heeft, is het volgende signalement bekend:
- Donkerblond haar, achterover gekamd, matje, in de nek iets omhoog staand;
- Had één gouden oorbel;

- Had een grote gouden ketting om

Verder bestond de groep in ieder geval uit één vrouw:
- Zwart, halflang haar, tot over de schouder
- Droeg een rokje

Van één andere man is het volgende signalement bekend;
- Forse man

- Stekelig haar

Allen hebben vermoedelijk de Nederlandse nationaliteit.

De politie neemt de zaak hoog op en is dringend op zoek naar getuigen. Mensen die iets van de mishandeling op de Marskant hebben gezien of die meer weten dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden dringend verzocht contact op te nemen met team Hengelo van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Dit kan ook anoniem, door te bellen naar Bel M. 0800-7000. (2011015712)


-----------------------
26 nvember 2010