KNHS

Minderhoud net naast podium
20 februari 2011
Hans Peter Minderhoud start op CHIO

Neumünster (KNHS) Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud is tijdens de wereldbekerkwalificatie wedstrijd in Neumünster net naast het podium geëindigd. Met zijn paard Exquis Nadine scoorde de man uit Harskamp een mooi percentage van ruim 77% in de Kür en werd daarmee vierde. Winnaar van de Kür, en daarmee van de kwalificatie, werd de Duitse Ulla Salzgeber.

Hans Peter Minderhoud was in de Grand Prix, de proef die voor de Kür verreden werd, als derde geëindigd en had dus iets terrein prijs moeten geven. Toch was Minderhoud tevreden. Exquis Nadine liep heel fijn. Vlak voor dat ik mijn proef zou beginnen werden de punten van de Duitse Salzgeber, die voor mij startte, omgeroepen. Het publiek reageerde met een enorm applaus en daar werd Nadine wel iets gespannen van. We hadden geen fouten maar ze was misschien iets te fanatiek. In de Grand Prix was er net wat meer ontspanning. Jammer voor Minderhoud was ook dat een van de juryleden hem duidelijk minder punten gaf dan de andere leden van het jurypanel. Maar dat is niet anders, daar doe je niets aan, vertelt Minderhoud berustend.
Winnares Salzgeber scoorde met Herzrufs Erbe 81.35%. De tweede plaats ging naar de Duitse Isabell Werth die met haar good old Satchmo 80.85% bijeen reed.

Ook de tweede Nederlandse die in Neumünster aan de start verscheen moest in de Kür, ten opzichte van de eerste proef, iets terrein prijs geven. Christa Laarakkers (Winschoten) werd met haar Divoza Horseworld Ovation uiteindelijk achtste met 73.13%. Laarakkers gaat na Neumünster bijna direct door naar Gothenburg waar de volgende kwalificatie op het programma staat. Minderhoud lijkt al zeker van een startbewijs voor de finale en verschijnt alleen nog eind maart aan de start in Den Bosch.

Uitslag van de kwalificatiewedstrijd van de REEM ACRA FEI World Cup DRESSAGE in Neumünster.

1 Ulla Salzgeber - Herzrufs Erbe (DUI), 81.35%
2 Isabell Werth - Satchmo (DUI), 80.85%

3 Helen Langehanenberg - Damon Hill NRW (DUI ), 77.67%
4 Hans Peter Minderhoud - Exquis Nadine, 77.10%
5 Jeroen Devroe - Apollo van het Vijverhof (BEL ), 76.35% 8 Christa Laarakkers - Divoza Horseworld Ovation, 73.13%

Voor de dressuurruiters volgen nog de wereldbekerkwalificatie wedstrijden in het Zweedse Gothenburg (24-27 februari) en tijdens Indoor Brabant in s- Hertogenbosch (24-27 maart). De finale van de REEM ACRA FEI World Cup DRESSAGE wordt verreden in Leipzig van 27 april tot en met 1 mei.
In principe mag de top van het klassement naar de Wereldbekerfinale in Leipzig, alleen stelt het reglement dat er per land slechts drie combinaties aan de start mogen verschijnen. De Nederlandse Wereldkampioen Edward Gal (Harskamp) is als winnaar van de Wereldbeker van 2010 in ieder geval startgerechtigd in de finale. Naast hem zijn er dan nog 2 startplaatsen voor Nederland over en die zullen zeer waarschijnlijk door Adelinde Cornelissen (Nijkerk) en Hans Peter Minderhoud (Harskamp) ingenomen worden.

Tussenstand in de West-Europese league van de REEM ACRA FEI World Cup DRESSAGE na de wedstrijd in Neumünster:

1. Ulla Salzgeber GER - 77

2. Isabell Werth GER - 74

3. Adelinde Cornelissen NED - 63

4. Hans Peter Minderhoud NED - 60
8 ea. Christa Laarakkers NED - 48