Gemeente Son en Breugel


Gemeente Son en Breugel doet proef met bezoek op afspraak

Betere dienstverlening en efficiënter werken

Vanaf 21 februari 2011 kunnen inwoners voor een bezoek aan het gemeentehuis in Son en Breugel een afspraak maken. Zij kunnen vanaf 14 februari via de website zelf een afspraak maken op een voor hen gunstig tijdstip. Door op afspraak te komen weten zij precies wanneer zij aan de beurt zijn en voorkomen zij wachttijden.

Wanneer?

Inwoners kunnen voortaan op maandag op afspraak een bezoek brengen aan de balies in het gemeentehuis. Op de andere dagen kunnen inwoners nog steeds een bezoek brengen zonder afspraak (tijdens de openingstijden).

Verbetering dienstverlening

De gemeente Son en Breugel doet gedurende 4 maanden een proef met deze manier van werken. De gemeente werkt hard aan verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening. Tegelijkertijd wil de gemeente ook het werk efficiënter organiseren. Deze proef vormt weer een belangrijke stap in deze verbeteringsprocessen.

Ervaringen

De gemeente gaat 4 maanden ervaring op doen met deze manier van werken. In deze periode vragen de medewerkers ook naar de ervaringen van klanten. Na deze proefperiode gaat de gemeente bekijken of zij doorgaat of stopt met deze manier van werken, of dat de mogelijkheden voor het maken van een afspraak verder uitgebreid gaan worden.

Digitale dienstverlening
Inwoners hoeven voor diverse zaken de deur niet meer uit omdat deze 24 uur per dag makkelijk te regelen zijn via de webwinkel op onze website. Het aantal diensten dat via internet kan worden geregeld, neemt de komende jaren steeds verder toe.

Maar soms is het toch nodig dat inwoners een bezoek brengen aan het gemeentehuis, bijvoorbeeld om een nieuw paspoort op te halen. Nu kan een inwoner dat bezoek thuis zelf plannen via onze website, op een datum en tijdstip dat het de inwoner het best uitkomt.

Gewijzigde openingstijden

Maandag op afspraak, op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag ook van 14.00 tot 19.00 uur.