Gemeente Coevorden

Dorpsanalyse in Geesbrug

woensdag 16 februari 2011

Welzijn 2000 voert in Geesbrug een dorpsanalyse uit. Onderdeel van deze analyse is een vragenlijst. Bewoners van Geesbrug kunnen vanaf maandag 21 februari 2011 deze vragenlijst in de brievenbus verwachten. De dorpsanalyse wordt gehouden in samenwerking met Plaatselijk Belang Geesbrug, Domesta, Commissie Buitengewoon Platteland en Gemeente Coevorden.

Met de dorpsanalyse willen partijen achterhalen hoe de inwoners van Geesbrug denken over de leefbaarheid in het dorp. Op basis daarvan kunnen partijen acties ondernemen om in samenwerking met de plaatselijke bevolking, de leefbaarheid in het dorp te behouden en te verbeteren.

Huis aan huis
De vragenlijst wordt huis aan huis verspreid door Plaatselijk Belang. Bewoners wordt gevraagd de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst kan of digitaal of met pen worden ingevuld. Bewoners die de vragenlijst met pen invullen kunnen de vragenlijst inleveren bij dorpshuis "De Tiphof" of meegeven aan leden van Plaatselijk Belang die in de week van 7 t/m 11 maart huis aan huis gaan om de vragenlijsten thuis bij de bewoners op te halen. Invullen van de vragenlijst kan tot en met vrijdag 11 maart.

Op nog nader te bepalen data, zal een groep bewoners tijdens twee avonden nader ingaan op de leefbaarheid in het dorp. Deze groep zal bestaan uit een afvaardiging van de plaatselijke bevolking en aanwezige organisaties in het dorp. Daarnaast zullen aparte gesprekken worden gevoerd met verschillende doelgroepen.

Resultaten
De resultaten van de dorpsanalyse zullen naar verwachting voor de zomervakantie bekend zijn. Daarna zal in Dalerpeel worden gestart met een dorpsanalyse.