Gemeente Enschede

Gedeputeerde Rietkerk bezoekt de Spoorzone in Enschede

Maandagmiddag 21 februari aanstaande brengt de Overijsselse gedeputeerde Theo Rietkerk van Ruimte, Wonen en Milieu op uitnodiging van projectwethouder Myra Koomen een bezoek aan het Enschedese project Spoorzone. De gedeputeerde wordt door betrokkenen bijgepraat over de ontwikkelingen in deze belangrijke binnenstedelijke herstructureringsopgave. De provincie Overijssel heeft voor de Spoorzone zeven miljoen euro subsidie verleend uit het programma `Investeren in Overijssel'. Aan het einde van het programma onthult de gedeputeerde nog de maquette van de Spoorzone.

Mede door deze financiële bijdrage van de provincie kan worden gestart met de ontwikkeling van de eerste fase van het Middengebied in de Spoorzone. Het betreft plannen voor het gebied gelegen tussen de Molenstraat - Visserijstraat - Nieuwe Schoolweg. De planning is om voor 2012 te starten met de eerste bouwactiviteiten.

Ook in andere deelgebieden van de Spoorzone zijn dit jaar ontwikkelingen te verwachten. In Boddenkamp worden eind dit jaar de eerste kavels uitgegeven en bij Stationsomgeving wordt verder gewerkt aan de plannen voor de noordzijde van het station, inclusief een nieuw plein en fietsers-voetgangerstunnel.

Enschede wil dé stad van Oost Nederland worden, met een centrum dat er toe doet. De ontwikkeling van de Spoorzone wordt hierin van groot belang geacht. De Spoorzone heeft een gunstig effect op de werkgelegenheid en voegt een nieuw en bijzonder woonklimaat toe aan de binnenstad. De Spoorzone en de ontwikkeling van Stadsweide/Medisch Spectrum Twente en het Actieprogramma Binnenstad zijn belangrijke pijlers onder het (her)positioneren van het centrum van Enschede.