Networking4all tweede actieve ICANN geaccrediteerd registrar in NL

21/02/2011 09:00

Networking4all B.V.

Amsterdam - Networking4all is sinds eind vorig jaar officieel ICANN geaccrediteerd registrar. Hierdoor is Networking4all de achtste partij in Nederland met deze status, waarvan slechts twee begin dit jaar actief zijn. De accreditatie geeft aan dat Networking4all een betrouwbaar bedrijf is, op het gebied van Top Level Domeinen (TLD's), maar ook financieel.

Networking4all, onder andere leverancier van SSL Certificaten en domeinnamen, is blij met de nieuwe accreditatie. "Hierdoor kunnen wij alle zestien gTLD's, zoals de bekende .com, .org en .net, en diverse ccTLD's waarvoor accreditatie vereist is direct afgeven, zonder tussenpersoon. We zijn zo minder afhankelijk van derde partijen en kunnen de handelingen nog sneller en efficiënter plaats laten vinden. Naast de directe toegang op de gTLD's en ccTLD's zijn wij goed voorbereid op de nieuwe extensies, welke aan de door ICANN opgestelde regels worden toegelaten", aldus Paul van Brouwershaven, technisch directeur van Networking4all.

ICANN geaccrediteerde registrars worden aan de hand van strenge eisen getoetst. Zo moeten de bedrijven welke in aanmerking willen komen voor deze titel financieel gezond zijn, een goede systeeminrichting hebben en over voldoende personeel beschikken ter ondersteuning van de klanten. Van Brouwershaven: "Voor onze klanten geeft de accreditatie duidelijk weer dat Networking4all een gezond bedrijf is welke kan worden vertrouwd." In Nederland zijn er naast Networking4all nog zeven andere partijen met deze status, waarvan nu slechts twee actief.

Networking4all is al enkele jaren een belangrijke internationale domeinnaam registrar. Zo heeft het als één van de weinige domeinnaamaanbieders zelf vele internationale accreditaties weten te behalen. Door nu ook ICANN geaccrediteerd registrar te zijn kan Networking4all tevens gTLD's zonder buitenlandse tussenpersoon aanbieden en zo resellers van een uniek en scherp aanbod voorzien. "Het geeft resellers de mogelijkheid alle domeinnamen via een simpele API of interface bij één enkele partij in Nederland te registreren", aldus Van Brouwershaven.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.networking4all.com/nl/domeinnamen/