Philips


Energy Star-kwalificatie voor Philips LED-lamp

21 februari, 2011

Met de commercieel verkrijgbare Philips AmbientLED van 12,5 watt besparen consumenten geld en energie

Somerset, NJ - 's Werelds eerste LED-vervangingslichtbron voor de 60 watt gloeilamp is nu ook de eerste die de ENERGY STAR-kwalificatie heeft verworven. Philips Lighting maakte vandaag bekend dat de Philips AmbientLED van 12,5 watt de eisen heeft gehaald, en zelfs overtroffen, die door ENERGY STAR worden gesteld aan 60 watt LED-equivalenten. Dit betekent dat de Philips AmbientLED een kwalitatieve, economische en efficiënte verlichtingsoptie is voor consumenten. De lamp gaat 25 maal langer mee en verbruikt 80% minder energie dan de 60 watt gloeilamp die hij vervangt. De LED-lamp wordt ook voor professionele toepassingen verkocht onder de merknaam Philips EnduraLED.

"De nieuwe LED-lamp van Philips is een spannende toevoeging op de reeks verlichtingsproducten die het ENERGY STAR-label mogen dragen", zei Alex Baker, Lighting Program Manager bij ENERGY STAR. "De innovaties die zijn opgenomen in dit nieuwe product laten zien hoe Philips zich inzet om Amerikaanse consumenten en ondernemingen te helpen geld en energie te besparen en tegelijk het milieu te beschermen."

Producten die het ENERGY STAR-label verdienen doordat ze voldoen aan de kwaliteits- en energieverbruikseisen die zijn vastgesteld door het Environmental Protection Agency, komen vaak in aanmerking voor kortingsacties van nutsbedrijven. Die verlagen de kosten van het product en maken het voor consumenten gemakkelijker om thuis te beginnen met energie besparen. Om het ENERGY STAR-label te verdienen, moet een 60 watt LED-equivalent onder meer een lichtopbrengst hebben van minimaal 800 lumen, een kleurtemperatuur van 2700 K (voor warmwit licht), een kleurweergave-index (CRI) van 80 en een garantie van minimaal drie jaar. De Philips AmbientLED voldoet aan al deze eisen of overtreft ze zelfs, met 806 lumen, 2700 K, een CRI van 80 en zes jaar garantie.

"Philips heeft altijd in de voorste gelederen gestaan van LED-innovatie en duurzaamheid, zoals wordt bewezen door onze inzending voor de L Prize en ons brede assortiment verlichtingsoplossingen voor woningen, kantoren, scholen en winkels", zei Ed Crawford, General Manager Lamps bij Philips Lighting North America. "Wij bouwen al onze verlichtingsproducten op basis van kwaliteit en standaarden en ons ENERGY STAR-label is een bevestiging van die benadering. De Philips AmbientLED vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor de verlichtingsbranche en voor de acceptatie van LED's. Deze LED-lamp geeft nutsbedrijven het vertrouwen dat nodig is voor het ondersteunen van bewezen energiezuinige producten, en helpt de acceptatie ervan door consumenten aan te moedigen."

De Philips AmbientLED-lijn, die deel uitmaakt van een innovatieve, commercieel verkrijgbare familie van LED-producten, omvat A-vormige LED-equivalenten die efficiënte, zachtwitte alternatieven vormen voor gloeilampverlichting van 25, 40 en 60 watt. Deze lampen leveren een kleurconstantheid en hebben een gespecificeerde gemiddelde levensduur _1,_2 van 17 jaar. Door de LUXEON LED's, met hun combinatie van unieke vormen en `remote phosphor'-technologie, kunnen de nieuwe lampen een gloeilamp nabootsen en hun licht in alle richtingen uitstralen met een zachtwitte gloed. De Philips AmbientLED-lijn is een van de breedste assortimenten LED vervangingslampen op de markt en omvat ook decoratieve kaarslampen en uitvoeringen in PAR 38, PAR 30 en MR 16.

Philips is tevens de eerste - en enige - onderneming die een A19-vervangingslamp heeft ingezonden voor de L Prize-wedstrijd van het Amerikaanse Ministerie van Energie. Het ministerie is op zoek naar een LED-equivalent voor de 60 watt gloeilamp die 900 lumen kan produceren met minder dan 10 watt elektrische energie. De L Prize is een door de overheid gesponsorde wedstrijd voor het aanmoedigen van innovatie in de verlichtingsindustrie. Sinds de inzending voor de L Prize in het najaar van 2009 ondergaat de Philips-lamp veld-, laboratorium- en levensduurproeven bij het Ministerie van Energie.

De AmbientLED 12,5 watt is het nieuwste product uit het Philips-assortiment van energiezuinige vervangingslampen die voldoen aan de eisen van ENERGY STAR en aan de EISA-normen (Energy Independence and Security Act). Ook met de productlijnen EcoVantage en Halogena van Philips hebben consumenten de beschikking over betaalbare, energiezuinige gloeilamptechnologieën.

_1 De gespecificeerde gemiddelde levensduur is het aantal bedrijfsuren waarna gemiddeld 50% van de lampen nog functioneert en 50% niet meer. _2 De gespecificeerde gemiddelde levensduur is gebaseerd op technische beproevingen en waarschijnlijkheidsanalyse.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth De Smedt Woordvoerder Philips Lighting Nederland Telefoon: 040 - 27 86 157 E-mail: liesbeth.de.smedt@philips.com


---

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 119.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 25.4 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.