CDA


Nieuws
Aandacht voor de behoeftes van motorsportliefhebbers maandag 21 februari 2011

Op 18 februari hebben Jan Jacob van Dijk en Jaap Uenk op uitnodiging van het KNMV een terreinbezoek gebracht aan de Kappenbulten in Halle (Achterhoek). Technisch directeur Irma Dijksterhuis benadrukte in een korte bevlogen presentatie o.a. de moeite die haar belangenvereniging heeft om bij de provincie goed in gesprek te komen. Naast het CDA toonde alleen de VVD belangstelling voor de KNMV.

Het aantal sporters groeit, terwijl tegelijkertijd het aantal accommodaties en vergunningen (geluid) afneemt. Het oefenen op de afgesloten circuits is door de vergunningen sterk aan banden gelegd. Vaak is slechts voor enkele uren per week het gebruik van accommodatie toegestaan. Daardoor is het ook steeds moeilijker de exploitatie financieel rond te krijgen.

Een andere belangrijke activiteit van de KNMV zijn de beroepsopleidingen voor rijinstructeur en hulpverlener op de motor. Verder krijgen jaarlijks 2.500 cursisten een rijtrainingen gericht op het vergroten van rijvaardigheid en voorkomen van ongevallen. Verkeersveiligheid staat bij het KNMV dus hoog in het vaandel.

Breedtesport, talentontwikkeling en topsport zijn belangrijke activiteiten van de KNMV. Het CDA ondersteunt deze activiteiten van harte. Hierbij horen ook de vereiste accommodaties om de sport goed te kunnen oefenen. Het CDA heeft de KNMV de toezegging gedaan om na verkiezingen verder te praten over de wensen en knelpunten van de KNMV in Gelderland.

Na deze toezegging moesten Jan Jacob van Dijk en Jaap Uenk er aan geloven om â uiteraard onder deskundige begeleiding - ook zelf het circuit te testen.

Jaap Uenk, CDA kandidaat nummer 5