Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)


Bestrijding van winkelcriminaliteit

Nog teveel overvallen in Twente

21/02/2011
Al gaat het de goede kant op, er zijn nog te veel overvallen in de regio Twente. In 2009 was nog een forse stijging te zien in het aantal overvallen op de detailhandel en met name de horeca (van 22 in 2008 naar 30 in 2009). In 2010 is het aantal overvallen met 13% gedaald (naar 26). Echter, elke overval is er een te veel. Bovendien is de winter traditioneel een periode met veel overvallen. Winkeliers en horecaondernemers uit Twente worden daarom uitgenodigd om samen met hun personeel naar de bijeenkomst 'Voorkom een overval' te komen op 28 februari in het Ondernemingshuis in Enschede.

Preventie werkt
De praktijk wijst uit dat preventieve maatregelen een wapen zijn om overvallers buiten de deur te houden. En die maatregelen hoeven niet altijd veel geld te kosten. Met name organisatorische maatregelen blijken heel effectief te zijn als het gaat om het voorkomen van overvallen.

De bijeenkomst, waar informatie wordt gegeven over preventie, hoe te handelen tijdens een overval en nazorg, is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), de Kamer van Koophandel (KvK), Koninklijke Horeca Nederland (KHN), MKB Nederland en de Politie Twente. Er is tevens een informatiemarkt waar ondernemers en werknemers met hun vragen terecht kunnen.