Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 21-02-2011

Medeweggebruikers rijden dronken automobilist klem

MOERGESTEL: Een 23-jarige man met de Mongoolse nationaliteit is zondagmiddag op rijksweg A-58 betrapt op het rijden onder invloed. De aanhouding van de vreemdeling die in een auto met Franse kentekenplaten reed, volgde na een actie van mede weggebruikers. Hij slingerde namelijk zodanig met zijn auto dat andere automobilisten hem klem reden en dwongen naar de parkeerplaats Breehees te rijden.

De dienders roken direct een zware alcohol lucht. Hij blies maar liefst 950 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Hij is met behulp van een Mongoolse tolk gehoord. Hij bleek aanvankelijk een valse naam te hebben opgegeven. Uit zijn verhaal kwam naar voren dat hij in dronken toestand de jas van een vriend had aangetrokken. Vervolgens had hij de auto van een vriend geleend. In de jas zat ook het
legitimatiebewijs van die vriend, hij had die naam opgegeven tijdens de controle.

Arrestatie na huiselijk geweld

OISTERWIJK: De politie heeft zondagmiddag een 47-jarige vrouw
aangehouden ter zake huiselijk geweld. Haar 52-jarige echtgenoot met wie zij in scheiding ligt had dinsdag 15 februari jl. aangifte tegen haar gedaan.

Hij vertelde dat er al heel lang problemen zijn. Zijn vrouw mag van de rechter zelfs niet meer in de woning komen. Hij had dinsdagmiddag toestemming gegeven dat ze naar de woning kwam omdat ze aangetekende stukken wilde ophalen. Er ontstond toch weer ruzie. Zijn vrouw pakte een mes uit de keukenla, ze bedreigde hem daarmee en zette het op zijn borstkas, daarbij riep ze onder meer: " ik maak je af ". Ze is uiteindelijk toen haar man naar buiten vluchtte, via de achterdeur vertrokken. De officier van justitie gaf toestemming om haar buiten heterdaad aan te houden. Zondagmiddag kwam ze weer bij de woning, waarna ze werd gearresteerd. Ze is in verzekering gesteld. Er wordt gekeken op welke wijze beiden ondersteund kunnen worden vanuit de Crisisdienst GGZ.

Tilburger (23) rijdt zonder rijbewijs

TILBURG: Tijdens surveillance in het kader van het donkere dagen offensief is zondagmiddag rond 16.00 uur op de St.Janstraat betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder werd gecontroleerd omdat hij zijn auto op de stoep parkeerde. Hij vertelde de agenten direct dat hij geen rijbewijs had. Hij was alleen maar even naar de automonteur geweest. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. De agenten hebben hem aangezegd dat bij een volgende overtreding de auto in beslag genomen zal worden.

543 bekeuringen bij snelheidscontroles

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag op de Midden Brabantweg met de radar een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 4777passanten werd gecontroleerd. Er werden 165 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 187 km/ uur. Op het betreffende gedeelte is de maximumsnelheid 120 km / uur. Ook op de Ringbaan Noord vond zondagmiddag een snelheidscontrole plaats. De controle liep tussen 15.00 en 17.00 uur.. De snelheid van 2154 passanten werd gecontroleerd. Er werden 378 overtredingen vastgelegd. De hoogst gemeten snelheid was 94 km / uur.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-02-2011 11:26 | © Regio Midden en West Brabant |