Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.35 uur

Utrecht, 21-02-2011

Straatroof

UTRECHT Zondagmorgen vond bij een betaalautomaat aan de Abeltasmanstraat een beroving plaats. Een man werd het slachtoffer.

Een 43-jarige man uit Ipswich (Engeland) liep op de Kanaalstraat en wilde geld pinnen bij een automaat. Naast de man stonden twee andere mannen. Toen hij het geld gepind had werd dit uit zijn handen getrokken door één van de twee andere mannen. Ook moest het slachtoffer zijn pincode afgeven. De daders renden na de beroving vermoedelijk weg in de richting van het centraal station.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Man steelt gratis fiets

UTRECHT Een man werd op zondagochtend aangehouden, omdat hij een fiets had gestolen.

Omstreeks 10.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Papaverstraat een persoon een fiets in een auto aan het inladen zou zijn. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze de personenauto, met daarin de fiets, aan. In de omgeving keken de agenten uit naar een man die voldeed aan het signalement die de melder had gegeven. Op de Amsterdamsestraatweg kon een man worden aangehouden. Hij verklaarde dat hij dacht dat de fiets gratis was, omdat hij niet op slot stond... Tegen de 44-jarige man uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt. De fiets werd in beslag genomen.

Inbraak, twee aanhoudingen

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag werden twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 02.25 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een pand aan de Vleutenseweg. Hierbij werd een nog onbekende buit meegenomen. Diverse politie-eenheden gingen ter plaatse en hebben de wijk afgezet, op zoek naar de daders. Een spoor leidde naar het Cremerplein. Omstreeks 03.00 uur zagen agenten twee mannen op het Cremerplein rennen. Bij het zien van de agenten stopten de mannen met rennen en ze liepen de Rijnvis Feithlaan in. De agenten hielden de mannen daar staande. Onderweg naar het bureau werd één van de mannen agressief en hij spuugde een agent in zijn gezicht. Ook beledigde hij de agenten. De twee mannen, van 21 en 18 jaar uit Utrecht, zijn ingesloten voor verhoor. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.