Scania


vrijdag 18 februari 2011 13:07

Van Merksteijn kiest voor Scania V8 King of the Road

Breda, 18 februari 2011 - Van Merksteijn International in Almelo is een grote groep van bedrijven die voornamelijk bekend is in de staalbusiness met in het bijzonder de productie van wapeningsmatten in geheel Europa voor de betonindustrie.

De Scania R500 King of the Road van Van Merksteijn zal naast het vervoer van staalproducten ook worden ingezet voor de motorsport activiteiten.
Vergroot foto

Om een stuk flexibiliteit te kunnen opvangen is er besloten om zelf ook transport te gaan doen. Hiervoor is een fraaie Scania R500 King of the Road aangeschaft. Met de zwarte kleur, chroomaccenten en krachtige V8 motor een paradepaardje voor het bedrijf. Aflevering vond plaats door Account manager Kees Balt van Scania Twente.

De kwaliteit en uitstraling van het product en de goede service van de werkplaats gaven de doorslag om voor Scania te kiezen. De Scania R500 trekker in `King of the Road' uitvoering maakt de V8 compleet en exclusief. De chroomaccenten aan de buitenzijde van de ruime Topline cabine, het grove gaas in de gril en de xenon koplampen met zwarte omlijsting laten er geen twijfel over bestaan dat het een Scania uit de nieuwe V8 truckreeks betreft. Aan de binnenzijde is de afwerking ook zeer compleet met onder andere luxe lederen stoelen, grote kasten, koelkast, lederen stuurwiel en een in breedte verstelbaar pocketspring matras van 90 cm breed. Op de zwarte lak komen de bedrijfskleuren goed uit en het zorgt voor een chique uitstraling. Dat de oorsprong van het bedrijf in Twente ligt wordt benadrukt door het Twentse paard op de zijkant van de cabine.

Behalve het produceren van wapeningsmatten is Van Merksteijn ook een begrip in getrokken draad en hekwerken. Alleen al bij de vestiging in Almelo gaan er gemiddeld tweehonderd vrachten per dag de deur uit. Het bedrijf beschikt over eigen trailers die tot nu toe alleen getrokken werden door huistransporteurs.

De naam van Merksteijn is niet alleen bekend van staalproducten maar ook in de race- en rallywereld. Dat de keuze is gevallen op de Scania met een hoog vermogen en grote mate van luxe is niet alleen gebaseerd op het vervoer van de staalproducten. De nieuwe Scania zal ook gebruikt gaan worden bij Van Merksteijn Motorsport bij onder andere het rijden van rally's over de gehele wereld. De Scania, voorzien van de motorsporttrailer, zal op de paddock een opvallende verschijning zijn. Scania en Van Merksteijn vormen zo een perfecte combinatie. New R-series

Nieuwe R-serie

Truck of the Year 2010. Alle nieuwe trucks uit de Scania R-serie zijn bestemd voor de zwaarste langeafstands-transporten en bouwtaken.

500 pk

New Scania Opticruise

Nieuwe Scania Opticruise

Volledig nieuwe schakelstrategie met de unieke mogelijkheid om een geheel geautomatiseerde versie te kiezen met een automatische koppeling of een klassieke versie met een koppelingspedaal.