Rechtbank 's-Hertogenbosch


Cel en tbs met voorwaarden voor seksueel misbruiken baby

âs-Hertogenbosch, 21 februari 2011 - Een 48-jarige man uit Rosmalen is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 300 dagen en tbs met voorwaarden voor onder meer het medeplegen van ontuchtige handelingen met de vijf weken oude kleinzoon van zijn vriendin.

De man pleegde samen met de oma van de baby ontuchtige handelingen met de baby. De rechtbank verklaarde onder meer bewezen dat de oma met haar tong was binnengedrongen in de mond van de baby. Daarnaast maakte de man fotoâs en opnames van de seksuele gedragingen.

De rechtbank rekent het de verdachte ernstig aan dat hij ter bevrediging van zijn eigen seksuele behoefte ontuchtige handelingen heeft gepleegd bij de vijf weken oude kleinzoon van zijn vriendin.

De rechtbank houdt er rekening mee dat de feiten in verminderde mate aan de man kunnen worden toegerekend. Daarnaast heeft de verdachte op de zitting blijk gegeven dat hij zich bewust is van de ontoelaatbaarheid van zijn handelen en heeft hij aangegeven open te staan voor behandeling van de psychologische problemen die uit de rapportages naar voren zijn gekomen. Kort gezegd is er volgens een psycholoog en psychiater bij de verdachte sprake van een persoonlijkheidsstoornis met borderline en narcistische trekken.

Vanwege herhalingsgevaar acht de rechtbank de maatregel tbs met voorwaarden aangewezen. Een van de voorwaarden is een verplichte opname in een zorginstelling.

De vriendin van de man werd in oktober 2010 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 263 dagen en tbs met voorwaarden.

LJ Nummer

BP5070

Zie het origineel
Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 21 februari 2011 Naar boven