Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 21 februari

Alkmaar, 21-02-2011 o 14.00 uur

Aanhouding voor handel in softdrugs

Castricum, woensdag 16 februari

In samenwerking met een school werd woensdagochtend rond 09.00 uur een 16-jarige jongen uit Uitgeest aangehouden. Een conciërge van een school had de week ervoor gezien dat de jongen zich regelmatig rond de school bevond en met leerlingen richting de gymzaal liep en even later weer terug kwam. Hij vond dit verdacht en meldde dit bij de politie. Ook een buurtbewoner zag dat de jongen iets onder zijn kleding vandaan haalde en dit aan leerlingen gaf, waarna zij hem iets terug gaven. Het vermoeden bestond dat de jongen drugs dealde bij de school.

Woensdagochtend kreeg de politie melding dat de jongen er weer was. Hij werd gefouilleerd en bleek onder zijn jas een tasje te hebben met hierin tientallen zakjes wiet. De drugs werden ingenomen.

Brand in woning

Den Helder, zondag 20 februari

Op zondagavond omstreeks 18.35 uur bleek er brand te zijn op de bovenverdieping van een woning aan de Begoniastraat in Den Helder. De brand werd door de bewoners zelf ontdekt toen de brandmelders afgingen. Op de bovenverdieping bleek een elektrisch straalkacheltje in brand te zijn gevlogen. De bewoner schakelde de stroom uit en sloot het gas af voordat hij naar buiten ging. Zijn echtgenote had zich al in veiligheid gebracht. De gewaarschuwde brandweer had het vuur snel onder controle. Doordat het huis nog was voorzien van houten plafonds/vloeren, was er wel veel waterschade.

Woninginbraken

Avenhorn, zondag 20 februari

Tussen vrijdag 07.00 uur en zondag 14.40 uur werd er ingebroken in een woning aan de Ariens in Avenhorn. De daders kwamen het pand binnen via een bovenlicht aan de achterzijde van het pand. De gehele benedenverdieping werd doorzocht. Hierbij werden in ieder geval twee cameras en een flatscreen televisie ontvreemd.

Sint Pancras, zondag 20 februari

Op zondag werd tussen 17.00 en 21.40 uur ingebroken in een woning aan de Bovenweg in Sint Pancras. De daders kwamen het pand binnen door een klein uitzetraam aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit de woning werden twee laptops, een GSM en een spelcomputer ontvreemd.

Twee aanhoudingen in verband met pepperspray

Hoorn, maandag 21 februari

Op maandagmorgen om 02.50 uur zag de politie een bestelauto rijden op het Keern. Toen de politie er voor een controle achteraan reed, reed de auto weg en volgende daarbij een route kriskras door Hoorn om de politie kwijt te raken. Uiteindelijk werd de auto teruggevonden toen deze met gedoofde lichten op de Kievit stond. In de auto zaten twee mannen, een 22-jarige inwoner van De Goorn en een 23-jarige Spierdijker.

De passagier, de Spierdijker, bleek een busje pepperspray bij zich te hebben. Aangezien dat in Nederland verboden is, werd hij aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 695 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna acht maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelle brommer

Zuid-Scharwoude, zondag 20 februari

Op zondagmiddag omstreeks 17.00 uur reed een 17-jarige jongen uit Broek op Langedijk op een bromfiets over de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude. De bromfiets werd in verband met de snelheid voor controle overgebracht naar het politiebureau. Op de rollentestbank bleek de brommer een constructiesnelheid van 74 km per uur te hebben. De bestuurder kreeg een proces-verbaal. Bovendien werd het kentekenbewijs ingenomen. De bromfiets zal, nadat deze is teruggebracht naar de originele staat, moeten worden herkeurd.

Een tweede bromfietser, een 16-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude, reed op een bromfiets die op de rollentestbank zelfs 84 km per uur reed. Ook hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn kentekenbewijs inleveren.

Politie zoekt getuigen van vernieling

Den Helder, maandag 21 februari

In ieder geval vijftien autos werden vernield in de Helderse Harpoenstraat. Vijftien autos die onder de krassen in de lak zaten. De vernielingen, die vermoedelijk zijn gepleegd in de nacht van zondag op maandag, werden maandagmorgen ontdekt door enkele eigenaren. Het gaat om een rij autos die aan een zijde van de straat op een rij geparkeerd stonden. Vermoedelijk is een persoon of zijn meerdere personen langs de auto gelopen en hebben zij in het voorbijgaan met een scherp voorwerp de autos bekrast.

De politie is een onderzoek gestart waarbij in ieder geval een buurtonderzoek wordt ingesteld. Eventuele getuigen en mogelijke slachtoffers van de vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie in Den Helder is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).