Politie Hollands Midden

A44 - Snelheden van 168, 176 en 184 km/u

120 km/u toegestaan

Oegstgeest - Sassenheim, 21-02-2011 o Vrijdag 18 februari heeft de politie op snelheid gecontroleerd op de A44. Tussen 17.30 en 24.00 uur zijn er acht bestuurders bekeurd omdat zij met te hoge snelheid voorbij de controle ter hoogte van Oegstgeest reden. De hoogste meting betrof 176 km/u! Deze bestuurder kon zijn rijbewijs direct inleveren.

Een andere bestuurder reed 168 km/u en uit de voorlopige blaastest op straat bleek dat hij ook nog eens onder invloed van alcohol achter het stuur was gekropen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek de uitslag van de definitieve ademanalyse net onder de grens te zijn (onder de 220 ug/l).

Eveneens op de A44 bij Sassenheim in de richting van Amsterdam stond een snelheidsmeter opgesteld. 341 automobilisten reden te snel voorbij. De hoogste meting betrof hier 184 km/u. Alle overtreders ontvangen binnenkort post van het CJIB.

Relatief veel ongelukken Op de rijksweg A44 wordt door de politie regelmatig op snelheid gecontroleerd. Voor uw veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.

Door de weginrichting van de rijksweg A44 en de toegestane maximumsnelheid vinden er relatief veel ongevallen plaats: landelijk staat de A44 op de 9e plaats van onveilige autosnelwegen in Nederland. Er vinden jaarlijks 7,5 ongevallen per kilometer weglengte plaats. Bij het afhandelen van deze ongevallen voelen hulpverleners zoals agenten en ambulancepersoneel zich bovendien onveilig. Mede omdat automobilisten door het grote aantal bruggen, bochten en viaducten onvoldoende overzicht hebben, kunnen zij als de snelheid hoog is onvoldoende anticiperen op eventuele stremmingen. Om het aantal ongelukken op de A44 te verminderen, handhaaft de politie streng op de snelheidslimiet.