Politie Kennemerland

Drankrijders aangehouden

KENNEMERLAND, 21-02-2011

De politie heeft zondag en in de nacht van zondag op maandag verschillende automobilisten onder invloed van alcohol van de weg gehaald. In het Kenaupark in Haarlem vond tussen 19.00 en 22.00 uur een alcoholcontrole plaats. Bij ruim 260 automobilisten werd een blaastest afgenomen, drie personen hadden teveel gedronken. Een 53-jarige Haarlemmer had een promillage van 0.59, een 28-jarige Haarlemmer blies
1.24 en een 49-jarige man uit Haarlem bleek een promillage van 1.08 te hebben. Tegen alle drankrijders is proces verbaal opgemaakt.

UITGEEST - Een paar uur later, rond 01.00 uur, zagen surveillerende politiemensen een auto staan op de Jacoba van Beierenlaan in Uitgeest die tegen een lantaarnpaal stil stond. De bestuurder, een 45-jarige Beverwijker, was ongedeerd. Na het afnemen van een blaastest bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Een ademanalyse op een politiebureau maakte duidelijk dat hij een promillage had van 1.75, terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. Zijn rijbewijs is hierop direct ingevorderd.

ZWAANSHOEK - Rond 03.25 uur werd een 27-jarige inwoner uit Zwaanshoek staande gehouden voor een blaastest op de Velserweg in Beverwijk. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd overgebracht naar een politiebureau voor een ademanalyse. Die maakte duidelijk dat hij een promillage had van 1.86. De man is hierop aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.