Laatste taboe sport en homoseksualiteit doorbroken

21/02/2011 14:37

Alliantie Gelijkspelen

Het laatste taboe in de sport bespreekbaar: homofobie en sport. Website www.alliantie-gelijkspelen.nl geeft de achtergronden.

De website www.alliantie-gelijkspelen.nl is vanaf 19 februari (op de Internationale dag tegen homofobie in de voetballerij) van start gegaan. Deze site geeft heldere informatie om de sportwereld homovriendelijker te maken. Iedereen, van sporters tot beleidsmedewerkers, kan hier terecht voor tips en voorbeelden.

Er zijn 750.000 niet-heteroseksuele sporters in Nederland. Een groot deel van hen durft niet uit de kast te komen of ervaart problemen in zijn of haar sport. De noodzaak tot verandering wordt ook onderstreept door recente signalen van onder meer topvoetballer Ron Vlaar: 'Ik heb er geen problemen mee. Iedereen gelijk, geen scheve gezichten'.

Op www.alliantie-gelijkspelen.nl kan voor het eerst iedereen die betrokken is bij de sport zelf direct en pragmatisch aan de slag om de sport homovriendelijker te maken. Dit geldt voor sporters, trainers, omstanders, beleidsmedewerkers, clubbestuurders en docenten. De site biedt een groot arsenaal aan oplossingen: van concrete acties met leden tot samenwerking met gemeente of sportbond.

Op korte termijn is voor iedereen winst te behalen. Een homovriendelijk sportklimaat draagt bij aan een betere atmosfeer op verenigingen en zorgt ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn.

De Alliantie Gelijkspelen heeft als doel om de emancipatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in de sport te bewerkstelligen. Partners in de Alliantie Gelijkspelen zijn: NOC-NSF, MOVISIE, De Nederlandse Sport Alliantie, COC Nederland, Stichting Homosport Nederland en de John Blankenstein Foundation.





http://www.alliantie-gelijkspelen.nl