Koninklijke Ahrend NV

verkrijgbaar in meer kleuren dan de T-Ford

Ahrend Revolt: nu verkrijgbaar in meer kleuren dan de T-Ford

Nederland 21-02-2011

Eén van de allereerste legendes uit de industrie is het verhaal van de T-Ford: Verkrijgbaar in alle kleuren, zo lang het maar zwart is. De T-Ford was inderdaad maar in één kleur verkrijgbaar; Henry Ford standaardiseerde aan het begin van de twintigste eeuw zo veel mogelijk zaken, om de auto zo bereikbaar mogelijk te maken voor een groot publiek^1.
Ahrend Revolt grijs, design Friso Kramer
Foto's - Klik hier voor meer afbeeldingen

Vergeleken bij de T-Ford is de keuzevrijheid in kleuren voor wat betreft een andere designklassieker enorm. Want op dringend verzoek van architecten en interieurdesigners, maar ook op persoonlijke instigatie van Revolt-ontwerper Friso Kramer, introduceert Ahrend nu een grijze variant van de Revolt (bij benadering RAL 7037) naast de bestaande zwarte en witte uitvoeringen.

Grijs is neutraal en toegankelijk, en combineert uitstekend met vooral lichte kleuren en houten bladen. De grijze Revolt is verkrijgbaar bij de twaalf Ahrend-showrooms in heel Nederland en bij geselecteerde dealers, waaronder Strand West in Utrecht, Mobilia Woonstudio in Amsterdam, Loods5 in Zaandam en 0900-design in Den Haag.

Revolt: Dutch design classic

De Revolt, een icoon van de rijke designhistorie van Ahrend, is een veelbekroonde stoel die in 1953 werd ontworpen door Friso Kramer (1922). Al bij zijn introductie gold de stoel als zeer vernieuwend. De Revolt betekende een doorbraak op designtechnisch gebied. Het gebruik van geprofileerd plaatstaal in plaats van een stalen buis maakte het ontwerp sterk waar dat nodig was. Daardoor was minder materiaal nodig en werd de stoel goedkoper en lichter. De zitting en rugleuning waren gemaakt van geperst ciranol (volkernplaat). De Revolt was 25 jaar lang onafgebroken in productie en veroverde een vaste plek in zowel het bedrijfsleven als de Nederlandse huiskamer.

In 2004 herintroduceerde Ahrend de Revolt-stoel. Wederom met groot succes, want sindsdien hebben nog eens tienduizenden exemplaren hun plek gevonden. In conferentieruimten, wachtruimten en bedrijfsrestaurants, maar ook aan keukentafels van particulieren.

De gemakkelijk te hanteren stoel heeft een fantastisch zitcomfort voor activiteiten aan tafel, zoals schrijven, eten, praten of werken. Door zijn licht meebewegende rug voldoet hij ook als de gebruiker ontspannen achterover leunt; op kantoor, in de zorgsector, op scholen en universiteiten of thuis. Het frame is van gevouwen plaatstaal dat in de zelfde kleur als de kunststof rug en zitting wordt gelakt. De rugrubbers en de pootdoppen zijn zwart. Het flexibele frame past zich aan aan elke oneffenheid in de vloer.

De Revolt wordt vaak gecombineerd met de Facet-tafel, die Friso Kramer in 1964 ontwierp en nog steeds wordt geproduceerd bij Ahrend in Zwanenburg.

---

^1 Het beroemde citaat Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black staat in het boek My Life and Work van Henry Ford.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Remon van Rijn, Perswoordvoerder Koninklijke Ahrend NV Telefoon +31 (0)6 12 68 44 23, e-mail rvrijn@ahrend.com

Guus van Maarschalkerweerd, Segmentmanager Business Development Telefoon +31 (0)6 55 868 378, gvmaarschalkerweerd@ahrend.com