Ingezonden persbericht


Persbericht

Fantastisch Kinderfilm Festival opent het
wonder boven wonderlijk filmprogramma met knalfeest op maandag 21 februari in het Ketelhuis

en veel fantastische films met speciale aandacht voor een Alice in Wonderland Marathon (met drie Alice-verfilmingen), silhouettenfilms, films als De Gruffalo, Prins Achmed, De Moomins en veel meer

Amsterdam (Het Ketelhuis) - maandag 21 februari t/m vrijdag 4 maart En t/m 2 mei nog in negen andere steden

()

www.fantastischkinderfilmfestival.nl

In het begin van de voorjaarsvakantie start in het Ketelhuis in Amsterdam het Fantastisch Kinderfilm Festival met een interactief filmprogramma voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Wie het festival bezoekt, waant zich in Wonder boven Wonderland. Alles is er bovensteonder.

Opening
Maandagochtend 21 februari, precies om 11.00 dopen alle aanwezigen knalerwten in de verf en gooien ze hoog in de lucht. Met een knal keren ze kleurig terug op aarde en is het festival open. Na deze knalopening is het theetijd. Potten vol thee en krakende koekjes roepen je toe: 'Drink mij! Eet mij!' Met een volle buik kan je zo naar de film.

Filmprogramma
Er draaien 14 fantastische films die spelen met het thema 'Wonder boven Wonderland'. Uit de jaren twintig van de vorige eeuw worden Prins Achmed (Lotte Reiniger) en Alice in Cartoonland (Walt Disney) vertoond. Het programma is rijk aan animaties waaronder De Gruffalo, een prachtige verfilming van het gelijknamige prentenboek, en De Moomins, de lieve witte wezens uit de Moominvallei. Met onder andere Sprookjes van Tante Pit en de Verhalen van de Boze Heks geeft het festival bijzondere aandacht aan silhouettenfilms.

Behalve naar films kijken kunnen de kinderen vooral veel zelf doen en ontdekken.

Maak zelf een soundtrack met een speeldoos
Bij de film Alice in Cartoonland, een stille film, maken kinderen zelf de soundtrack door gaatjes te prikken in een muziekkaart. Vervolgens worden alle kaarten aan elkaar geplakt en als een lange slinger door een muziekdoos gedraaid. Deze vers gecomponeerde muziek ondersteunt de film live in de zaal.

Zandtaartjes en Pim- of Pompoezen bakken
Voor de allerkleinsten vanaf twee jaar draait de korte filmvoorstelling De Sandpixies; zandanimaties die zich afspelen in de zandbak. Na afloop van de film gaan de peuters en kleuters zelf kliederen met eetbare zandtaartjes. 's Middags gaan ze op theevisite bij Pim en Pom en maken een heerlijke Pim- of Pompoes, terwijl ze kunnen kijken naar een voorstelling van de avonturen van deze twee malle poezen .

Speeltuin van de Verbeelding
Kinderen kunnen op vertoon van hun filmkaartje op reis in hun fantasie. Duik door een levensgrote zeepbel en land in de Speeltuin van de Verbeelding. Er is een muur waarop kinderen onzichtbare geheime berichten kunnen achterlaten en een tafel waaraan ze fantastische uitvindingen doen. Met een druk op de knop pak je de lift naar de wonderlijkste etage. Het toverscherm projecteert kinderen in hun eigen tekening. Bij de Gekke Hoedenmaker kunnen kinderen hoedjes passen. Met vilt en veren zetten ze hun eigen hoedje in een flits in elkaar. En wat zou er zich achter dat piepkleine deurtje in die levensgrote kijkdoos bevinden?

()

Voor aanvangstijden en het volledige programma kijk op: www.fantastischkinderfilmfestival.nl

Het Fantastisch Kinderfilm Festival 2011 toert van 21 februari t/m 2 mei 2011 langs tien filmhuizen in Nederland (Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Bussum, Alkmaar, Deventer, Den Haag, 's-Hertogenbosch en Groningen).

De wonderlijke tournee begint in de voorjaarsvakantie op maandag 21 februari 2011 in het Ketelhuis in Amsterdam. Het Fantastisch Kinderfilm Festival biedt naast het kinderfilmprogramma ook fantastische filmworkshops en de Speeltuin van de Verbeelding aan. Het thema is dit jaar Wonder boven Wonderland.

Het Fantastisch Kinderfilm Festival maakt deel uit van de programmering van Imagine (Amsterdam Fantastic Film Festival).

()

..................................................EINDE PERSBERICHTŅŅŅŅŅŅŅ