Ingezonden persbericht


DHV werkt aan waardevaste bedrijfshuisvesting in Rotterdam

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam de opdracht verworven een profielenboek te vervaardigen dat ontwikkelaars en ondernemers ondersteunt bij de ontwikkeling van waardevaste bedrijfspanden.

Bij de ontwikkeling van een bedrijfspand wordt meestal slechts rekening gehouden met de eisen van de eerste gebruiker. Is die eenmaal vertrokken, dan is het pand niet geschikt voor een volgende gebruiker - met leegstand en verloedering als gevolg. Onderrbenutte kavels en ongeschikte panden blokkeren zo nieuwe economische bedrijvigheid.

Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) wil ontwikkelaars en ondernemers hiervan bewust maken en hen ondersteunen bij de ontwikkeling van en naar courante en waardevaste bedrijfsruimtes.

Meervoudig programmeren

DHV gaat nu in samenwerking met het OBR en marktpartijen (KvK, makelaars, ondernemers, beleggers en ontwikkelaars) een aantal profielen ontwikkelen voor waardevast commercieel vastgoed. Een profiel is een set van de meest kenmerkende eisen die aan een pand met terrein worden gesteld. Die worden zo samengesteld dat het pand meervoudig bruikbaar is en daarmee zijn waarde behoudt wanneer de eerste gebruiker vertrekt.

Versterking regionale economie

De volgens het profielenboek ontwikkelde of verbouwde bedrijfshuisvesting biedt succesvolle Rotterdamse bedrijven straks voldoende geschikte ruimte waardoor deze bedrijven niet wegtrekken uit de regio.

â- â- â- â- â-



Ingezonden persbericht