Lokale beoordeelwebsite FoodorBad wil stof doen opwaaien


Lokale zoek- en beoordeelwebsite FoodorBad is maandag gelanceerd in Nederland.

Den Haag, 20110221 -- Lokale zoek- en beoordeelwebsite FoodorBad is maandag gelanceerd in Nederland. www.foodorbad.nl is een website met als insteek de gebaande paden te verlaten. Het concept is een ogenschijnlijk simpele website waarop men kan aangeven of een etablissement `goed' dan wel `slecht ` is bevallen. Meer heb je niet nodig verklaart Tim van Deursen, medeoprichter van FoodorBad.

Kracht
Dat is volgens van Deursen meteen de kracht van het concept: duidelijkheid. "We tonen de mensen waar het goed toeven is en waar je beter weg kan blijven, niets meer, niets minder".  Waar het bij iens.nl om de algehele ervaring gaat, wil FoodorBad zich richten op de vraag of iemand na een bezoek het etablissement aanraadt of afraadt. "Als ik ergens slecht gegeten heb, moet ik dan een cijfer voor het decor geven? Ik wil er nooit meer naar toe en dat op die manier kunnen uitdrukken" vervolgt van Deursen.

Mobiel
FoodorBad  heeft de mogelijkheid locaties te achterhalen en kan daarmee snel een relevant overzicht bieden van plekken die door andere gebruikers zijn beoordeeld als `Food'. Doordat er gebruik gemaakt wordt van de nieuwste mogelijkheden op Internetgebied is het niet noodzakelijk software op de mobiele telefoon te installeren.

IPhone
Ondanks dat de software op vrijwel alle moderne telefoons kan draaien is aangekondigd dat er gewerkt wordt aan een applicatie voor de IPhone.  "Een applicatie op de IPhone is sneller aangeklikt dan een website is ingetoetst, maar de werking zal hetzelfde blijven" benadrukt van Deursen.

Iens.nl, een website die zich juist wel richt op volledige recensies, is een van de grootste concurrenten in Nederland. De website trekt elk jaar ruim 4,5 miljoen unieke bezoekers.