Werfpop pakt groots uit tijdens 30e editie


Leiden, 20110221 -- Dit jaar vindt de 30e editie van het popfestival Werfpop plaats in het natuurpark `de Leidse Hout'. Om dit jubileum te vieren pakt de organisatie van het evenement flink uit. Zo zal Werfpop voor het eerst in de geschiedenis twee dagen duren in plaats van één. Zowel zaterdag 9 als zondag 10 juli zal het park `the place to be' zijn voor duizenden muziekliefhebbers. Daarnaast zijn de eerste namen bekend, de heavy stonerrockers van de Amerikaanse band Monster Magnet en het Nederlandse electro-duo Baskerville zullen 10 juli acte de présence geven. De komende maanden zullen meer namen bekend worden gemaakt.

Monster Magnet is sinds de jaren '90 een van de meest succesvolle en invloedrijke stoner rockbands. Hun typische geluid gaat van 70's hardrock naar psychedelica en van heavy metal naar spacerock. De rauwe, stuwende producties van het producersduo Baskerville zijn doorspekt met een flinke dosis electro, funk-hiphop en rock.

Op zaterdag 9 juli passeert in rockopera vorm de woelige geschiedenis van 30 jaar Werfpop. Tezamen met bekende Leidenaren en bekende Nederlanders werpt Werfpop een blik terug op 30 jaar festivalgeschiedenis in Leiden. 

Ook dit jaar zal er tijdens Werfpop voldoende plaats zijn ingeruimd voor de local heroes. Bands kunnen zich tot eind februari 2011 inschrijven via de website van Werfpop (www.werfpop.nl). Bands moeten geheel of gedeeltelijk uit Leiden of de Bollenstreek komen.

De eerste editie van Werfpop vond in 1982 plaats in het Van der Werfpark in het hartje van de Leidse binnenstad. Het festival was een stageopdracht van stagiairs van het LVC. Tot 1991 lag de organisatie bij het LVC, in 1992 werd stichting Werfpop opgericht die sindsdien Werfpop organiseert. In 2002 vertrok het evenement naar de Leidse Hout, waar Werfpop kon uitgroeien tot een van de grootste gratis festivals in Nederland.

*Zaterdag 9 juli 2011, een rockopera over 30 jaar Werfpop

Zondag 10 juli 2011, Werfpop het festival met o.a. Monster Magnet & Baskerville

www.werfpop.nl

Locatie: Natuurpark de Leidse Hout te Leiden*





Ingezonden persbericht