Gemeente Boxmeer


Instructie voor verkeersregelaars

De politie geeft jaarlijks een instructie voor verkeersregelaars. Deze wordt dit jaar gegeven op maandag 21 februari 2011 om 19.30 uur in het gemeentehuis in Boxmeer. Organiseert u activiteiten of evenementen, dan kunt u vrijwilligers aanmelden voor deze instructie.

Een verkeersregelaar is een persoon, ouder dan 16 jaar, die bij evenementen, veelal als vrijwilliger, eenvoudige verkeersregelende taken verricht ter ontlasting van de politie. Verkeersregelaars zijn noodzakelijk als er tijdens een evenement gebruik wordt gemaakt van openbare wegen.

Verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer bij een evenement in goede banen te leiden en de veiligheid van weggebruikers te waarborgen. Er worden bijvoorbeeld stop- en oprijdtekens gegeven tijdens optochten en wielerwedstrijden.

Deze instructie is één jaar geldig. Vervolgens kan iedere verkeersregelaar elk jaar een herhalingsavond bezoeken. Daarnaast kan iedere verkeersregelaar per evenement geïnstrueerd worden.

Nu aanmelden voor uw evenement
Iedereen kan zich aanmelden voor deze instructie. Het is voornamelijk van belang dat verenigingen, scholen, stichtingen en andere organisatoren van diverse evenementen/activiteiten hiervoor vrijwilligers aanmelden. Wanneer u in de toekomst een vergunning aanvraagt waarbij het aanstellen van verkeersregelaars noodzakelijk is, dan hebben deze vrijwilligers al een instructie van de politie verkregen.

Aanmelden
Aanmelden voor de instructieavond voor verkeersregelaars kan tot 16 februari 2011 door contact op te nemen met Fiona Willems via F.Willems@Boxmeer.nl.
Na de aanmelding ontvangt u een brief met verdere informatie.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. De heer A. Daniels geeft deze instructie in het gemeentehuis van Boxmeer.