Evangelische Omroep

Nr. 039

Hilversum, donderdag 18 februari 2011

EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 8

De Dorpsdokter, maandag 21 februari, 19.25 uur, Nederland 1 Bij de familie Melle is een tweeling geboren. De zevende tweeling in een twee weken tijd in het ziekenhuis in Meppel. Piet en huisarts in opleiding Reinier gaan op kraamvisite. De heer Heerde loopt 500 kilometer in twee maanden om zijn doorbloeding te verbeteren. Hij komt met een blessure bij Rosemarie. De heer van der Heiden komt bij Roelof met rugklachten. En we maken kennis met Detje, die uitlegt hoe alles in de apotheek werkt.

Dit seizoen lopen we mee met Roelof Moes, Piet Speelman, en Rosemarie Poutsma die in dienst is bij Roelof en Piet. Ze hebben een praktijk in Nijeveen, een landelijk dorp in de provincie Drenthe. Nijeveen heeft ongeveer 3600 inwoners en maakt sinds 1998 deel uit van de gemeente Meppel. De praktijk is op twee locaties, de woonhuizen van Roelof en Piet, maar de patiënten zijn bij alle drie de artsen ingeschreven. In de boerderij van Roelof is ook de apotheek gevestigd. Alle drie hebben bewust gekozen voor een kleinschalige praktijk.

Het Familiediner, maandag 21 februari, 22.10 uur, Nederland 1 Bert van Leeuwen krijgt een emotioneel verzoek van een jonge moeder. Demelza is net zwanger als het uit gaat met haar vriend Patrick. Ze gaat bij haar opa en oma wonen. Die vangen haar liefdevol op en ze zijn blij dat Patrick uit het leven van hun kleindochter is verdwenen. Maar Demelza zoekt stiekem weer contact met Patrick en ze worden opnieuw verliefd. Als opa en oma daar achter komen, is de maat vol: ze zijn de leugens zat. Demelza wordt zonder pardon hoogzwanger op straat gezet. Ondertussen is hun kindje geboren en Demelza wil het dolgraag goed maken met haar grootouders. Zeker nu ze gehoord heeft dat oma ernstig ziek is.

XMIX, woensdag 23 februari, 14.05 uur, Nederland 3 Groene water mysterie
Als de brigadier een lekker glaasje water uit de kraan wil halen, blijkt het groen te zijn! Wat nu? XMIX gaat op onderzoek uit naar het mysterieuze groene water. En waarom verkopen sommige mensen ineens gewoon helder water?

XMIX is een vrolijke kinderserie waarin politieman Anton de hulp in roept van de helden uit zijn favoriete computerspelletje XMIX. En hoewel Exel, Dax en Xena super sterk, onzichtbaar en slim zijn, begrijpen ze de wereld van mensen niet altijd even goed en dat leidt nogal eens tot grappige situaties!

Elly en de Wiebelwagen, vrijdag 25 februari, 15.10 uur, Nederland 3 Het pizzameisje
Hé, wat gaat Kurk nou doen? Midden onder het verhaal van Elly loopt hij zomaar weg uit de Wiebelwagen. Oh, nou weet hij niet waar het toneelstukje over moet gaan. Dop weet het wel: het gaat over een geheim bewaren. Dop gaat oefenen voor het stukje, maar Kurk doet niet mee. Hij let helemaal niet op. Kurk is steeds aan het bellen. En hij wil steeds bovenop de verkleedkist zitten. Wat is er met Kurk? En hè?! Hoe komen al die pizza's in de verkleedkist??

Checkpoint, zaterdag 26 februari, 9.3