Ingezonden persbericht


Sportservice Midden Nederland

PERSBERICHT

Nieuwegein, 21 februari 2011

Hulp voor verenigingen dankzij provincie Utrecht

Mede dankzij de financiële bijdrage van de provincie Utrecht zijn duizenden vrijwilligers in de provincie Utrecht in 2010 geholpen. Zo keken zij ruim 30.000 keer op www.sportservicedesk.nl, de website van Sportservice Midden Nederland voor vrijwilligers van sportverenigingen. Daarnaast zijn ruim 700 vrijwilligers geholpen via telefoon, e-mail, adviesgesprekken of workshops. Dankzij de provincie is deze landelijke expertise ook lokaal voor handen.

Sportservicedesk
Hoe ga ik om met nieuwe doelgroepen, zoals kinderen met gedragsproblemen? Hoe leid ik mijn vrijwilligers op? Wat zijn de kansen van maatschappelijke stages voor onze vereniging? Dit zijn allemaal vragen waarop bestuurders antwoord krijgen op www.sportservicedesk.nl. Op de site staat veel informatie en handige downloads over twintig verschillende thema's. In samenwerking met gemeenten en bonden zijn adviseurs voor adviesgesprekken en workshops beschikbaar.

Vrijwilligers
Eén van de thema's op de Sportservicedesk is vrijwilligers. Zij zijn het fundament van de sportvereniging. Toch kampen veel verenigingen met een tekort aan vrijwilligers. 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' is een zeer succesvol project om vrijwilligers te werven. Het project van Sportservice Noord-Holland was genomineerd voor de Sportinnovatieprijs. Alle verenigingen die aan het project meededen, hebben het gewenste aantal vrijwilligers gekregen. Eén vereniging heeft zelfs 133 extra mensen die iets willen betekenen voor hun club. Dit project komt nu in het 'Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk' ook naar de provincie Utrecht.

Provincie Utrecht
De Sportservicedesk als helpdesk voor sportvrijwilligers en de kennis over verenigingsadvisering is beschikbaar dankzij een bijdrage van de provincie Utrecht. Voor meer informatie over verenigingsadvisering kan contact worden opgenomen met Ties ter Horst. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 030-7513840 of e-mail ties.ter.horst@sportservicemiddennederland.nl.

---------------------EINDE PERSBERICHT--------------------

Noot aan de redactie (