Ingezonden persbericht


Sportservice Midden Nederland

PERSBERICHT

Nieuwegein, 18 februari 2011

Provincie Utrecht scoort met aangepast sporten

Dankzij de bijdrage van de provincie Utrecht zijn er de afgelopen periode weer veel resultaten behaald op het gebied van aangepast sporten. Zo hebben 66 sportleiders in het najaar 2010 een bijscholing gevolgd over aangepast sporten.

Jeugdsportweekend
Sportservice Midden Nederland heeft van 4 tot en met 6 februari het Johan Neeskens Jeugdsportweekend in Doorn georganiseerd. Dit is een weekend voor kinderen met een lichamelijke beperking. Tijdens dit weekend maakten kinderen kennis met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Dit jaar deden er meer deelnemers mee dan ooit: 33. Het bereiken van zoveel kinderen en een even groot aantal vrijwilligers die zich inzetten voor dit evenement is onder meer te danken aan de provinciale inspanningen voor het aangepast sporten. Mede daardoor beschikt Sportservice Midden Nederland over een netwerk waardoor ze zoveel kinderen en vrijwilligers, waaronder begeleiders en een medisch team, kunnen motiveren deel te nemen aan dit mooie evenement.

Regionaal
Dankzij de financiële bijdrage van de provincie Utrecht heeft Sportservice Midden Nederland samen met gemeenten het aangepast sporten regionaal en provinciaal op de kaart kunnen zetten. "Er zijn te weinig mensen woonachtig in dezelfde gemeente met dezelfde beperking die ook nog eens dezelfde sport willen beoefenen. Daarom is het belangrijk om regionaal sportaanbod te creëren", aldus Eduard van Winsen consulent aangepast sporten bij Sportservice Midden Nederland.

Meer informatie
Voor meer informatie over aangepast sporten in de Provincie Utrecht kan contact worden opgenomen met de consulenten aangepast sporten. Eduard van Winsen is bereikbaar via e-mail: eduard.van.winsen@sportservicemiddennederland.nl. Judith Meeuwissen is bereikbaar via telefoon: 06-12949436 en e-mail: judith.meeuwissen@sportservicemiddennederland.nl. ---------------------EINDE PERSBERICHT--------------------

Noot aan de redactie (