Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Eibergen - Vernieling geparkeerde auto                    |

Op de J.W. Hagemanstraat in Eibergen werd op zondagavond 20 februari een geparkeerde auto vernield door een groep jongeren. De politie doet onderzoek naar de vernieling.


De auto werd omstreeks 21.15 uur vernield door een groep jongeren. De groep bestond vermoedelijk uit acht tot tien mannen. De auto werd onder meer opgetild, waardoor deze schade opliep.


De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de vernieling, te bellen met 0900-8844.


2011023896

|     |Lichtenvoorde/Doetinchem - Auto-inbraken                  |

In de nacht van zondag op maandag 21 februari werd er op de Meerkoet in Lichtenvoorde een auto-inbraak gepleegd. Een buurtbewoner heeft twee personen bij de auto weg zien rennen, nadat zij betrapt werden. De politie doet onderzoek naar de twee.


Het tweetal werd omstreeks 02.55 uur betrapt door een buurtbewoner, waarop zij direct wegvluchtten in richting van de IJsvogel. Een ruit van de auto werd ingeslagen. Het is nog onbekend of er iets uit de auto is weggenomen.


Later die nacht, omstreeks 04.20 uur, kreeg de politie een melding dat er bij een auto-inbraak op het Javaplein in Doetinchem, ook twee jonge mannen waren gezien.


Dit tweetal, gekleed in donkere kleding met capuchons op het hoofd, was gevlucht in richting van de Haerestraat. Ook bij deze auto werd een ruit ingeslagen. Vermoedelijk werd er een onderdeel van een navigatiesysteem weggenomen.


Of het op beide locaties gaat om dezelfde daders is nog onbekend. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.


De politie doet dringend een oproep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten. Verder wordt geadviseerd om altijd aangifte te doen van een auto-inbraak. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over waar en wanneer mogelijk vaker wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen.


2011023926

2011023930


2011023930/2011023926


21/02/2011/Gerritsen en Holweg/4200


Uitgekeken naar twee jonge mannen die geprobeerd hadden een navigatiesysteem uit een personenauto te stelen. De ruit van de auto was hiervoor ingeslagen.


Eerder in de nacht een soortgelijke melding in Lichtenvoorde.


Helaas toen en ook nu de verdachten niet tegen gekomen. Tijdens het zoeken aangever getroffen, die ook rondreed.


Aangifte opgenomen. Hieruit bleek dat één van de verdachten half in de auto had gehangen. Het frontje van het ingebouwde navigatiesysteem was reeds door de verdachte verwijderd. Omdat moeders wat hoorde en uit het raam schreeuwde zijn de verdachten te voet gevlucht.


De verdachten droegen donkere kleding, waarschijnlijk een soort trainingspak en beiden hadden capuchon op.


-----------------------

(





(

---- --