Ingezonden persbericht


Persbericht
21 februari 2011

Gezondheid en vitaliteit met het boek Primaire reflexen

Bij uitgeverij AnkhHermes is deze week het boek Primaire reflexen, reageren of ageren? verschenen. Een baby 'weet' al in de baarmoeder, en vanaf het moment van geboren worden, wat hij moet doen. Hij weet hoe hij geboren moet worden: daarvoor moet hij zich omdraaien. Hij weet hoe hij moet ademhalen, eten en drinken. Dit 'weten' wordt ingegeven door de zogenaamde primaire reflexen; ofwel automatische bewegingen die zijn zenuwstelsel uitvoert. Maar wàt gebeurt er nu als deze primaire reflexen in de loop van de eerste levensmaanden van de baby niet afgeremd worden?

Onze zenuwen reageren op alle prikkels in deze hectische tijd. Leer- en gedragstoornissen, ADD, ADHD, M.E., burn-out, depressiviteit, zwangerschapsproblemen of paniekaanvallen kunnen veroorzaakt worden door ongeremde Primaire Reflexen. Zij verstoren vanuit de hersenstam het functioneren van ons brein en lichaam en veroorzaken chronische stress. Wanneer een baby zijn Primaire Reflexen niet onder controle krijgt, kampt hij zijn verdere leven met een ontregeld, dikwijls op hol geslagen zenuwstelsel dat constant energievretende impulsen aan zijn lichaam geeft. Dit verschijnsel komt vaak voor. Omdat het volautomatisch gebeurt en bijna onbekend is, zoekt men tevergeefs heil bij medicijnen of extra oefeningen. Primaire Reflexen kunnen gelukkig alsnog pijnloos zonder medicijnen onder controle gebracht worden. Stoornissen bij kinderen en volwassenen verdwijnen dan als sneeuw voor de zon en vitaliteit keert terug.

www.ankh-hermes.nl

Noot aan de redactie:

Margaret Mulder (1952) studeerde geschiedenis en gaf les op middelbare scholen. Daarnaast schoolde ze zich in beeldende kunst, shiatsu en kinesiologie en beoefende zij tai chi en Indiase dans. Zij begeleidt nu mensen in haar praktijk en geeft workshops over Geluid en Beweging en het ervaren van planetaire krachten in het lichaam. Over primaire reflexen verzorgt zij lezingen, workshops en een opleiding. www.praktijkvoorbeweging.nl Auteur: Margaret Mulder Prijs: ¤ 12,90

ISBN 97890 202 04254

Bladzijden: 120
Uitgever: AnkhHermes Oorspronkelijke uitgave: Februari 2011

Meer informatie
Voor meer informatie of recensie-exemplaren kunt u terecht bij Marloes Zalm, T 038 33 92 535, E marloes@ankh-hermes.nl.

Nieuw adres met ingang van 1 maart 2011

Bezoek en afleveradres:

Herculesplein 96

3584 AA Utrecht

Postadres:

Postbus 13288

3507 LG Utrecht

Algemeen telefoonnummer 088 8002600

Algemeen faxnummer 088 8002699