Centrale bank van Suriname


Datum: Titel: 21 februari 2011

Overhandiging geldtransportwagen aan Ministerie van Sociale Zaken

PERSBERICHT

De Centrale Bank van Suriname heeft vandaag, 21 februari 2011, een geldtransportwagen geschonken aan het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De Bank staat midden in de samenleving dus gaan maatschappelijke processen en gebeurtenissen niet aan haar voorbij. Zo heeft de Bank kennis genomen van de beroving op een geldtransport van het ministerie enkele weken geleden. Het meest betreurenswaardige aan dit geval betreft het feit dat de gestolen middelen bestemd waren voor minstbedeelden uit de samenleving. De Centrale Bank is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en wil een bijdrage leveren aan de veiligheid van de gemeenschap. Tevens wil de Bank tonen een goede buur te zijn van het ministerie.

President Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank sprak bij deze gelegenheid de hoop uit dat met deze schenking in een behoefte wordt voorzien en heeft met genoegen de sleutels van de transportwagen overhandigd aan Minister Alice Amafo. Het betreft een tweedehands, doch volledig gepantserd en nog in goede staat verkerend voertuig, dat het veiligheidsgevoel van het personeel zal verhogen en een preventieve werking zal hebben richting criminaliteit.

Minister Amafo gaf in haar dankwoord aan dat het beleid van het ministerie erop gericht is om in de toekomst de betaling van uitkeringen niet slechts op de traditionele manier te doen. Alternatieve methoden van betaling zullen het transport van geld echter niet geheel doen verdwijnen, maar wel verminderen. De geschonken transportwagen is daarom bijzonder welkom voor het ministerie.

© 2011 Centrale Bank van Suriname