Active Constructions start met bouw van AvaTarZ Nature Park


Prestigieus project voor ECO klimbos en natuurpark zet de nieuwe standaard voor duurzaamheid en pure natuurbeleving

OLDENZAAL, 20110221 -- Met de aanvang van het grondverzet en bouwwerkzaamheden aan het natuurbelevingspark in het Hulsbeek te Oldenzaal laat Active Constructions (ACS) zien haar rol als totaalleverancier vorm te hebben gegeven. De totale opdracht, die door ACS als hoofdaannemer is aangenomen, bestaat naast de bouw van het grootste ECO klimbos van Nederland, uit de inrichting van het totale gebied, het aanleggen van een speelbos en een aanzienlijk houtbouw project.

`De keuze voor ACS is heel bewust gemaakt', vertelt Wim Doedens, de initiatiefnemer van het AvaTarz Nature Park. `Het bedrijf loopt ver voorop als het gaat om veiligheid, duurzaamheid en natuurbeleving. Bovendien hebben ze al in het voortraject laten zien dat ze bereid zijn als partner in deze unieke ontwikkeling te willen stappen'.

De technisch directeur van ACS, Kees-Jan Verwaal beaamt dit, `Wij zijn bereid om als partner van onze klanten in een innovatief project te stappen. Hierbij nemen wij net zoals onze klanten risico's om gezamenlijk tot een uniek eindproduct te komen'.

De programmamanager van AvaTarZ, Bas Morsink van Morsink Support voegt hieraan toe. `ACS is het enige bouwbedrijf wat wij kennen dat zoveel kennis, middelen en geld investeert in innovatie. Waar andere bedrijven woorden als duurzaamheid uitsluitend zien als commerciële uiting, brengt ACS dit ook daadwerkelijk in de praktijk'.

Morsink vertelt verder. `We hebben heel kritisch gekeken naar de praktische uitvoering van bijvoorbeeld de gezondheid van de bomen tijdens de levensduur van het klimbos. Na uitvoerig onderzoek door boomexperts is gebleken dat de unieke wijze waarop ACS constructies in de bomen ophangt ongeëvenaard is, en zorgt voor blijvend gezonde bomen. Dit wordt onder andere bevestigd door Frits Gielissen van Obta de Linde, de Nederlandse autoriteit op het gebied van boomzorg'.

Verwaal van ACS vult aan: `Wij zien onszelf als de innovatieve motor, die de zeer conservatieve markt van klimbos bouwers blijvend wil vernieuwen'. Als voorbeeld noemt hij het door ACS ontwikkelde ophangsysteem. Dat is in 2010  geïntroduceerd in samenwerking met het TUV en boomexperts. `Hiermee hebben wij het bouwen van klimbossen wezenlijk boomvriendelijker gemaakt'.

Het grootste ECO klimbos in Nederland wordt gefaseerd geopend vanaf half april 2011. Dan kan iedereen genieten van de unieke natuur en uitdagende hindernissen. Het AvaTarz klimbos zal bestaan uit een vijftal routes met ongeveer 70 uitdagende hindernissen hoog in de bomen. Het klimbos zal extra spannend worden gemaakt door diverse zipline's, waarvan de langste ruim 180 meter zal zijn.

Over AvaTarZ Nature Park
AvaTarz Nature Park heeft tot doel het publiek, en met name de jeugd op een positieve manier in contact te brengen met de natuur. Duurzaamheid staat centraal in het gedachtegoed, het wordt gezien als een manier van leven. Binnen de natuurlijke waarde en visie gelooft AvaTarZ dat wanneer je plezier hebt en je een bijzondere uitdaging ervaart, je de natuur beter waardeert en er zorgvuldiger mee omgaat.

Over Active Constructions
Active Construction Services (ACS) ontwerpt en bouwt Active Forest ECO klimbossen, Active Challenge klimparken, Adventure torens, speelbossen en avonturenparken. Doordat het bedrijf blijvend voorop loopt in innovatie, kwaliteit, veiligheid en maximale duurzaamheid, is het een vooraanstaand producent van uitdagende outdoor concepten in Europa.